Bitcoin ile Bolivar ticareti 506,3 milyon VES oldu
Bitcoin ile Bolivar ticareti 506,3 milyon VES oldu

Bitcoin ile Bolivar (VES) arasındaki ticaret rekor seviyelere ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın tarihli bir raporda, Bitcoin ile Bolivar (VES) arasındaki ticaretin geçen hafta ilk kez 500 milyonu aştığı belirtildi. Bununla, BTC/VES ticaret çifti tüm geçmiş rekorları kırdı. Coin Dance’ın verilerileri ile BTC/VES’in daha önce hiç görülmemiş hacimlere ulaştığı doğrulandı. Sonuçlar Venezuela’nın yeni Bolivar’ı yaratmak için yeniden değerlemesiyle ilginç bir şekilde sonuçlandı. Bu süreçte para birimi yüzde 96 oranında değer kaybetti.

Bitcoin ile Bolivar ticareti 506,3 milyon VES oldu

Rapora göre, 506,3 milyon VES, bir önceki haftaya ait olan 175,8 milyonluk rekoru da geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro geçtiğimiz günlerde devlet tarafından işletilen kripto para birimi Petro’nun tahsis edileceği devlet bolivarı adı verilen yeni bir para birimini tanıttı.

Dijital para piyasasının fiyatları rekor seviyelerden 2 kat değer kaybetmesine rağmen, Venezuelalılar hala ulusal parayla kıyaslandığında nispeten istikrarlı göründüğü için yatırım yaptı. Kripto paralarla ilgili finansal hizmetler sunan bir platform olan Cryptobuyer’ın kurucusu Jorge Farias, yeni çıkarılan devlet destekli kripto para hakkında şu şekilde açıklama yaptı:

 Tek bir Petro tokenini, ne akıllı anlaşmalarda ne de Blockchain dolaşımında görmedik.

Venezuela’nın Egemen Bolivar projesi çok eleştiri aldı

Hükümet yeni para birimi konusunda iyimser ama para sadece sıradan Venezuelalılar arasında karşılık buluyor. Aslında hükümetin Egemen Bolivar projesi çok eleştiri aldı. Venezuela, yakın zamanda %100,000 oranında kırılan bir hiperenflasyonla karşı karşıya kaldı. Bu yüzden hükümet, Bolivar ve petronun, işleri daha yönetilebilir bir düzeye getirmeye yardımcı olacağına inanıyor.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin