Kazakistan kripto para madenciliğine vergi getirmeye hazırlanıyor
Kazakistan kripto para madenciliğine vergi getirmeye hazırlanıyor

Kazakistan kripto para madenciliğine vergi getirmeye hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kazakistan, Bitcoin madencilik firmalarına yüzde 15 vergi uygulanacağını öngören bir yasa çıkarmaya hazırlanıyor. Toplanan vergi, salgınla mücadeleye yardımcı olmak için kullanılacak.

Rus haber kaynakları tarafından aktarılan yakın tarihli bir rapora göre, Kazakistan Ekonomi Bakanlığı, kripto madenciliği şirketlerinin yetkililere kayıt için başvuruda bulunmasını gerektiren yeni bir vergi planı önerdi. Kayıttan sonra, vergi mükellefinin yıllık vergi hesaplamalarında %15 vergiyi belirtmesi gerekiyor.

Kazakistan kripto para madenciliği vergisi sayesinde pandemiyle savaşacak

Tasarıda vergiyle toplanan fonlar, devam eden salgınla mücadele etmek için gerekli altyapıyı oluştururken aynı zamanda ekonomiyi canlandırmaya yönlendirilecek. Resmi verilere göre, yayılan virüs bugüne kadar yaklaşık 1.300 Kazak vatandaşını öldürdü ve 100.000’den fazlası enfekte oldu.

Kripto araştırma şirketi Bitooda’ya göre ülke küresel Bitcoin hash rate toplamının yaklaşık %8’ini oluşturuyor. İran ve Rusya ile birlikte Kazakistan, dünyanın üçüncü en büyük Bitcoin madenciliği endüstrisine sahip. Kripto para madencileri, kilovat saat başına ortalama 3 sent olan ucuz elektrik nedeniyle Kazakistan’a yöneliyor.

Ülkede endüstriye yoğun bir ilgi var

Bu yılın başlarında Kazakistan Dijital Geliştirme, İnovasyon ve Havacılık Endüstrisi Bakanı Askar Zhumagaliyev, ülkenin kuzeyinde toplam 14 Bitcoin madencilik şirketinin faaliyet gösterdiğini açıkladı.

Önümüzdeki üç yıl içinde ülke, özellikle madencilik olmak üzere kripto para birimleri ile ilgili faaliyetlerden 738 milyon dolara varan yatırım hedefliyor. Kazakistan hükümeti ayrıca kripto para endüstrisini düzenlemek için mevzuat çıkarmayı planlıyor. Önerilen yeni yasaların, kripto madenciliği sektörü için yeni elektrik tarifeleri belirlemesi bekleniyor. Şu anda Çin, Bitcoin madenciliğinin çoğunu tek başına çekiyor.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin