Belçikalı düşünce kuruluşu, kripto borsaları ve ICO düzenlemeleri için AB çapında çağrıda bulundu
Belçikalı düşünce kuruluşu, kripto borsaları ve ICO düzenlemeleri için AB çapında çağrıda bulundu

Belçikalı düşünce kuruluşu, kripto borsaları ve ICO düzenlemeleri için AB çapında çağrıda bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

5 Eylül’de bildirildiğine göre, Belçikalı bir düşünce kuruluşunun Avrupa Birliği (E.U.) bakanlarına dağıtılacak olan raporu yayınlandı. Belçikalı düşünce kuruluşu hazırladığı raporda, kripto paralar ile ilgili birleşik mevzuat ve bunların yatırımcılara nasıl dağıtıldığı konusunda daha fazla inceleme çağrısında bulundu.

Brüksel merkezli düşünce kuruluşu Bruegel tarafından yayımlanan rapor, Avrupa Birliği’nin ekonomi ve mali işler bakanlarının gayri resmi bir toplantısından hemen önce geldi. Toplantıda kripto para yatırımları ve dijital ekonominin vergilendirilmesi üzerine konular görüşülecek. Toplantı 7-8 Eylül tarihleri arasında Avusturya’da yapılacak.

Belçikalı düşünce kuruluşu Avrupa Birliği seviyesinde düzenleme istiyor

Raporda kripto para borsaları ve Initial Coin Offerings (ICOs)  düzenlemeleri yönünde çağrıda bulunuluyor. İlgili riskleri yönetmek ve Blockchain teknolojisinin potansiyelini sağlamak için Avrupa Birliği seviyesinde işbirliği isteniyor.

Aynı zamanda, Bruegel’in raporunda kripto paraların sanal yapısının düzenlemelerin gelişimini sınırlandırdığı söyleniyor. Kripto ticaret platformlarını işleten varlıkların daha katı ifşaat kuralları veya hatta potansiyel bir yasakla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

Küresel deneyimden yararlanan Bruegel, Çin’in kripto para piyasası düzenlemesine yaklaşımını şöyle açıklıyor:

Çin’de yapıldığı gibi, madencilik çiftlikleri yasaklanabilir.

Raporda, kripto borsası Binance’ın Malta adası devletine yapılacak yaklaşımı göz önünde bulunduruluyor. Asya’daki kripto işi üzerindeki baskının ardından düzenleyici arbitraj için bir alan olabileceği de belirtiliyor.

Bruegel, düzenleyicilerin yargılama kararlarında daha fazla laissez faire düzenlemeleri aramak için hareket eden kripto borsalarını tolere etmeleri gerektiğini belirtiyor. Laissez faire, bırakın yapsınlar anlamına gelen ve serbest piyasa ekonomisini temsil eden ifadedir. Bruegel, bu hızlı gelişen teknolojide en iyi yaklaşımları denemek ve öğrenmek gerektiğini açıklıyor.

Avrupa Birliği’nin ilgili bakanları, yaklaşmakta olan toplantıda dijital varlıkların getirdiği zorlukları ve düzenlemeleri sıkılaştırma olasılığını tartışmayı planlıyorlar. Katılımcılar ayrıca endüstride şeffaflık eksikliği ve vergi kaçakçılığı, terörün finansmanı ve kara para aklama için kullanılacak kripto paranın potansiyelini tartışacaklar.

Avrupa Parlamentosu üyeleri ile birlikte Blockchain uzmanlarının sivil toplum örgütleri için olası düzenlemeleri tartışmak üzere salı günü ICO’ları düzenleme, kitle fonlaması önerisi nedir? başlıklı bir toplantı düzenledikleri bildirildi. Katılımcılar şu anda ICO endüstrisinde ortaya çıkan potansiyel komplikasyonları inceliyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin