kara pazartesi, borsa,bitcoin, bitcoinhaberleri
kara pazartesi, borsa,bitcoin, bitcoinhaberleri

Kara pazartesi, borsanın Bitcoin’den daha tehlikeli olduğunu gösterdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kara pazartesi öncesi ana medya başlıklarına baktığımızda bir çok köşe yazarının ve uzmanların Bitcoin balonunun patladığını söyledikleri, yazıları okuduk.

Her zaman hisse senedi ya da hisse senedi piyasası gibi geleneksel yatırımlara yatırım yapmak daha güvenli olduğunu iddia ederken, aynı zamanda kripto para piyasasının değişken fiyat hareketlerini de kanıt olarak sunuyorlardı. Bununla birlikte, 5 Şubat Pazartesi günü Dow Jones Endüstri Ortalaması 1,175 puandan düşerek bir günde son altı haftada ki tüm kripto para ekosisteminden daha fazla değer kaybetti.

2018 Kara pazartesi

Hem global hisse senetleri hem de kripto para ekosistemi pazartesi milyarlarca dolar kaybettiği için 6 Şubat’ ‘Kara Pazartesi’ geçti.

Dow Jones Endüstri Ortalaması (Dow) ve dünya genelinde hisselerin büyük bir kısmı, saat 14: 40’de büyük düşüş yaşadı. Bu düşüş 2008 ekonomik krizindeki düşüşlerden daha fazla oldu. Pazartesi günki borsadaki düşüş sadece 2008 yılının hatıralarını ortaya çıkarmakla kalmadı, aynı zamanda 1929, 1987 ve 2000 yıllarının diğer ‘Siyah Pazartesileri’ ne çok benziyordu.

Bununla birlikte ana akım medya borsanın bu çöküşünü, kripto paralar için kullandıkları “çarpışma”, “balon patlaması” veya hatta bir ölüm spirali terimlerini hiçbir şekilde kullanmadılar. Ancak Dow, bir günde 2018’in tüm kripto para birimlerine kıyasla daha fazla değer kaybetti (300 milyar dolar).

Dow

 

Bazı borsalarda hisse senedi piyasasında ki satışlarında ki paraların kripto para yatırımlarına doğru aktarıldığı söylendi

Bu borsa buhranı sırasında finansal yayın yapan Business Insider, “borsadaki paranın kriz sırasında kripto para piyasasına dökülmesi” şeklindeki bir rapor yayınladı. Dow, saat 14:40’da dip noktayı gördükten 20 dakika sonra, Coinmarketcap’e göre kripto para piyasasında ki toplam para değer %7 arttı.

Medya bu düşüşlerde Bitcoin’in öldüğünü söylüyor fakat aynı hareketi borsa yaptığında bunu görmezden geliyorlar

Geçtiğimiz hafta, ana akım haber kanalları Bitcoin’i ölü olarak nitelemekte hiçbir sorun yaşamadı ve hiçbir zaman iyileşmeyeceğini belirten raporlar yayınladı. Ocak başından beri Bitcoin’in bittiğine dair günde en az yedi tane yeni yazı var. Halka kripto paralarda ki hayallerin sona erdiğini söylemek konusunda hiç bir tereddütte bulunmuyorlar ve birçok köşe yazarları insanlara satmasını söylüyor.

Borsa, Kripto’dan Daha Tehlikeli Olabilir

Gerçek şu ki hisse senetleri, tahviller, ve ulus devlet tarafından düzenlenmiş dövizler aşırı oynaklığa maruz kalabilir.Borsalar önemli derecede perakende yatırımcıların işlerinde ki aksamalara neden olabiliyor. Hükümetlerin herkesi kripto para birimi ekosistemini uyarma nedenlerinden biri olan sebeplerden aslında en çok borsa yatırımcıları nasibini alıyor.

Borsa çökmeleri, bütün konut piyasasını çökertebilir, rekor sayıda banka kapanabilir.

Bu hafta ABD denetleyicileri, kongre oturumunda kripto paraların bireysel yatırımcılar için tehlikeli olduğunu söyledi. Tabi ki düzenlenmiş ve merkezleştirilmiş piyasaların daha tehlikeli olduğunu yine söylemediler

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin