Kara para aklamada Bitcoin nakit karşılığında elden satılıyor
Kara para aklamada Bitcoin nakit karşılığında elden satılıyor

Kara para aklamada Bitcoin kullanımı artıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kara para aklama konusunda suçlanan Bitcoin satıcısı, kripto paraları çeşitli yasa dışı işlemlerde kullandığı gerekçesiyle tutuklandı. Şüpheli kara para aklamada Bitcoin kullanarak müşterilerine borsalar haricinde kripto para temin ediyordu.

Kara para aklamada Bitcoin nakit karşılığında elden satılıyor

California’nın Baja bölgesinde yakalanan şüpheli Jacob Burrell Campos, geçtiğimiz Pazartesi günü Meksika sınırından ABD sınırına geçerken tutuklandı. ABD Savunma Avukatı Robert Ciaffa’ya göre Burrell, 750.000 dolar değerindeki Bitcoin’i Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yüzlerce alıcıya satıyordu. Burrell’in ABD’de 900’den fazla müşterisi bulunuyordu. ABD Hazine Bakanlığına göre, nakit işlem yapamaması ve Bitcoin eşanjörü adı altında çalışması nedeniyle kara para aklama şüphesiyle yakalandı. Burrell ayrıca, herhangi bir soru sormadan nakit para kabul ederek ve müşterilerinin kara para aklama yasalarından kaçmasına yardımcı olarak çok fazla riskli bir ticaret yapıyordu.

Burrell, 28 ayrı para aklama suçundan ve yasa dışı para aktaran bir iş yürütmekle suçlanıyor. Burrell, ayrıca Meksika ile olan bağları, sahip olduğu üç ülkede vatandaşlığı, nakit paraya erişim ve ABD’de ikamet eksikliğinden dolayı potansiyel bir şüpheli profili çiziyordu. Yaşanan bu gelişme kara para aklamada en somut örneklerden biri oldu.

Ülkeler kripto paraları kara para aklamada pek ciddiye almıyor

Ancak bu örnekte kripto paraların kara para aklamada çok fazla kullanılıyor nidalarının asılsız olduğunu gösteriyor. Deyim yerindeyse fare dağ doğurmuş oldu. Kripto para borsaları da kimlik doğrulama ve reel kişi hesapları doğrultusunda bir çok denetime tabi tutuluyor. Bu tarz ufak önlemler bile kara para aklamayı zorlaştırıyor.

Geçtiğimiz günlerde Kripto Para Haber’de çıkan bir haberde kripto suçlarla ilgili bir kolluk kuvvetinin oluşturulduğunu bildirdik. İngiltere’de kurulan polis gücü kara para aklama önlemleri konusunda eğitim almaya başladı. Ayrıca Avrupa Birliği’nin emniyet yetkilisi Europol’ün, siber suçluların kripto para birimleri kullanılarak, 4 milyar İngiliz sterlini akladığını duyurmasından sonra harekete geçildi. Ancak bu rakam sadece yasa dışı toplam nakitlerin yaklaşık %4’üne denk geliyor. Bu istatisklere sahip olan devletlerde bu sebeple kripto paraları kara para aklamada pek ciddiye almıyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin