Ethereum neden düşüyor? Düşüş sürecek mi, yükseliş mi gelecek?
Ethereum 6 Eylül fiyat görünümü: Ayı piyasası Ether'i sert vurdu

Ethereum 20 Ağustos fiyat görünümü: ETH için kritik seviye 300 dolar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum 20 Ağustos fiyat hareketleri için önemli olabilecek detayları şu şekilde özetliyoruz:

  • Ethereum hafta sonu hareketlerinde 280 dolarda dip yaptıktan sonra fiyatını 300 doların üzerine çıkarmayı başardı.
  • Hafta sonu yaşanan dalgalı hareketler sonucu Ether saatlik grafiklerde 100 ve 200 HO üzerinde kalmayı başarabildi.
  • Ether fiyat hareketlerinin dalgalı seyrini hafif yukarı yönlü ivmede takip ediyoruz.

Ethereum için son 24 saatlik fiyat hareketlerinde ise dolar karşısında yüzde 0,57 oranında artış görülürken, Bitcoin karşısında ise yüzde 0,70 oranında az miktarda bir değer kaybına rastlıyoruz.

Ethereum 20 Ağustos fiyat hareketleri

Ethereum’un dolar karşısında saatlik grafikteki fiyat hareketlerine baktığımızda ilk gözümüze çarpan ve bizim için önemli bir gösterge niteliği taşıyan hareketli ortalamaların pozisyonları. Buna göre hafif yükseliş eğiliminde dalgalı olarak hareket eden Ether için 100 basit hareketli ortalamanın 200 HO’nun hemen üzerinde konumlandığını görüyoruz. Bu durum kripto paranın yükselişinin düşüşünden daha yüksek ihtimalli olduğunun bir göstergesi.

Fakat HO’ların yer değiştirmesi nispeten yatayda olup, dik bir ivme göstermediği için keskin bir yükseliş olacağı beklentisi yanlış olur.

Öte yandan Ether fiyatının 300 dolar seviyesinde sağlam bir direnç ile karşılaşması da dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta. Bu seviyenin geçilememesi Ethereum’un dolar karşısındaki yükselişlerini kısıtlarken buradan gelen satışlar fiyatın 295 dolar seviyesindeki 200 hareketli ortalama eğrisine kadar sarkmasını sağlıyor.

Sonuç olarak 295 – 305 dolar gibi dar bir banda sıkışmış olan Ether fiyatının yeni bir yön arayışında olduğunu söyleyebiliriz.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

Önemli teknik göstergelere baktığımızda ise her ne kadar hareketli ortalamaların konumları olumlu sinyaller verse de teknik göstergelerden henüz bir yükseliş sinyali alınabilmiş değil. Öyle ki saatlik MACD 0 seviyesinin altına çekilerek, kısa vadede sat görünümündeyken, stokastik göstergesi yönünü aşırı satım bölgesine çevirmiş durumda. RSI ise 50 seviyesinin altında bulunarak negatif bir görünümde. Olası bir yukarı yönlü harekette bu teknik göstergelerin tersine dönmesi ile Ether fiyatı dolar karşısında kazanımlarını arttırabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin