Hedge fonları kapılarını kapatmaya zorlanıyor
Hedge fonları kapılarını kapatmaya zorlanıyor

Kara Cuma mı geliyor? Kripto para piyasası ağır kayıplar veriyor ve hedge fonları kapatılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum fiyatı, bugün %14,62 oranında düşüşle 134 dolar seviyesinden işlem görüyor. Geri dönüş olmazsa, kripto hedge fonları kapılarını kapatmaya zorlayabilir.

Kripto para erimesi yükselmeye başladı

Kripto para erimesi artmaya başladı. Bitcoin 4.307 dolarda işlem yaparken %9 oranında düştü. Bitcoin yazım sırasında %15 oranında düşüşle 4.536 dolardan işlem görüyor. Ethereum fiyatı, bugün %14,62 oranında düşüşle 134 dolar seviyesinden işlem görüyor. HODL dijital varlığı olarak anılan Ripple, önceki desteği 0,44 dolar seviyesinde kırdı ve şimdi bir sonraki destek hedefini 0,427 dolar seviyesinde test ediyor.

Bitcoin fiyat grafiği
Bitcoin fiyat grafiği

Ripple fiyatı, bugün %6 oranında düşüşle 0,45 dolar seviyesinden işlem görüyor. Bitcoin Gold (BTG) gibi diğer kripto paralar %29,52 düştü ve NEO 10 doların altındaki seviyeleri araştırıyor, bunun yanında %17,22’lik bir düşüş kaydediyor. Tüm piyasa, baskı sırasında kırmızı renkte ve trend kısa vadede devam edecek gibi görünüyor.

Kripto para piyasasından 30 milyar dolar silindi

CoinMarketCap’e ait verilere göre, 24 saatlik bir sürede 30 milyar dolar piyasadan silindi. Bitcoin Cash, havadaki ölü ağırlık gibi düşüyor, bunun yanında piyasadaki satışa yönelik tetikleyici olduğuna inanılıyor. Şu anda Bitcoin Cash, %42 oranında düşüşle 210 seviyesinde işlem görüyor. Zorlu fork tokenleri, Bitcoin ABC ve Bitcoin SV çeşitli borsalarda işlem yapmaya başladılar, ancak etkileri daha büyük pazara göre minimum seviyede.

Ethereum fiyat grafiği
Ethereum fiyat grafiği

Hedge fonları kapılarını kapatmaya zorlanıyor

Kripto alanında etkili bir kişi olan Morgan Creek’ten gelen son yorumlar piyasadaki düşüş fiyatlarının kripto hedge fonlarının performansı için elverişli olmadığını gösteriyor. Anthony Pompliano’nun kurucusu olan Creek, bir geri dönüşün gerçekleşmemesi durumunda, kripto hedge fonlarını kapılarını kapatmaya zorlayacağına inanıyor. Morgan Creek konuya yönelik şunları söylüyor:

O zamandan beri bazı fonlarda net varlık değerlerinde %50-80’lik düşüşler gördük. Bu, söz konusu fon yöneticilerinin 2018’de, bireysel yöneticinin gelirini önemli ölçüde azaltan bir performans ücreti almayacağı anlamına gelir.

Creek, bu firmaların, ayakta kalabilmek için sahip oldukları varlıkların fonlarını ikiye katlamak zorunda kalacağına inanıyor. Aksi takdirde, tek seçenek, müşterilere para iadesi yapmak ve kapıları tekrar açmadan önce piyasa dengelenene kadar beklemek olacak.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin