Kanadalı düzenleyiciler, kripto para birimi ifşalarını iyileştirme konusunda rehberlik ediyor
Kanadalı düzenleyiciler, kripto para birimi ifşalarını iyileştirme konusunda rehberlik ediyor

Kanada ve Singapur arasında kripto konusundan bir ilk gerçekleşti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sadece birkaç yıl önce aşırı derecede uzak görünen bir şey, şimdi bir gerçek… 1 Mayıs 2019 tarihli Bloomberg raporuna göre, Kanada Merkez Bankası ve Singapur Para Otoritesi arasında Blockchain teknolojisi kullanılarak iki merkez bankası arasında ilk kripto işlemi başarıyla yapıldı.

Merkez bankaları daha ucuz, daha hızlı ve daha güvenli sınır ötesi işlemler istiyor

Ortak bir açıklamaya göre, iki merkez bankası daha hızlı, daha güvenli ve daha ucuz sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak için dağıtık muhasebe teknolojileri (DLT) ve merkez bankası kripto para birimleri kullanarak işbirliği yapıyor. Kanada Bankası, deneysel yurt içi ödeme ağı Project Jasper’ı, Singapur’un dağıtık genel muhasebe ağı olan Project Ubin ile sınır ötesi Blockchain ödemelerini test etmek üzere hizaladı.  Bloomberg raporuna göre, bankaların testleri Accenture ve JPMorgan Chase & Co. ortaklığında yapıldı. MAS’taki FinTech Genel Müdürü Sopnendu Mohanty, bankaların başarısı hakkında  açıklama yaptı:

Proje Jasper ve Proje Ubin, sınır ötesi ödeme çözümünün daha basit ve daha verimli hale getirilebileceğini göstermek için ödemeler alanındaki önceki yenilikler üzerine kuruldu. Birlikte, bu projeler birçok teknik sorunu ele aldı ve teknolojiyi daha yüksek bir olgunluk seviyesine getirdi.

Kanada ve Singapur arasındaki ilk kripto işlemi başarıyla yapıldı

İki merkez bankası müştereken sınır ötesi sistemler için bir rapor yayınladı, farklı tasarım seçeneklerini ortaya koydu ve sınır ötesi ödemeler için DLT’nin olası sınırlamaları ve zorluklarına ışık tuttu. Kanada Merkez Bankası’nın özel finansal teknoloji direktörü Scott Hendry’ye göre, sınır ötesi ödemeler için uygun bir Blockchain çözümü oluşturmak için Singapur Para Otoritesi ile işbirliği yapmaya devam edecekler. Hendry konuya yönelik şunları söyledi:

Yalnızca sürekli işbirliği ve temel araştırma yoluyla bu teknolojinin olgunlaşması ve politika yapıcıların potansiyelini tam olarak anlamaları mümkün olacak.

İnvestinblockchain

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin