Bitcoin hash rate yeni rekorunu kırdı: Fiyat için yükseliş işareti mi?
Bitcoin hash rate yeni rekorunu kırdı: Fiyat için yükseliş işareti mi?

Bitcoin hash rate’ı 6 ayın en yüksek seviyesine çıktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin spot fiyatı 5.800 doları kırmak istediği için Bitcoin hash rate’ı 2018 yılının sonundan bu yana en yüksek seviyesine yükseldi.

Bitcoin hash rate’ı 4. en yüksek seviyeye ulaştı!

Blockchain.com’dan gelen veriler Bitcoin hash rate’ını gösteriyor. Bitcoin ağının güvenliğini sağlamak için gereken bilgi işlem gücü, saniyede 58 kentilyon hash (saniyede 58 milyon tera hash -TH/s) seviyesinde. Bu rakam, Ekim 2018’in sonlarından bu yana görülen en yüksek hash ve Bitcoin ağında kaydedilen en yüksek dördüncü oranı temsil ediyor.

Hash rate’daki artış, daha fazla sayıda maden node’sinin ağda aktif olduğunu gösteriyor. Daha fazla maden node’si, Bitcoin ağı için daha fazla güvenlik sağlar. Ayrıca saldırı vektörlerinin Blockchain ağına zarar vermesini engellemede başarılı olmasını sağlar. Yılın başından bu yana, Bitcoin hash rate’ı 7 günlük ortalama bir süre boyunca sürekli olarak arttı. Aralık 2018’de, hash rate Kasım ayının ortasındaki yaklaşık yüzde 50 fiyat kaybından sonra maden node’lerinin toplu olarak kapatılmasının ardından yaklaşık yüzde 45 oranında azaldı.

Artan Bitcoin hash rate’ı ile madencilik zorluğu da artacak

Artan Bitcoin hash rate’ı ile madencilik zorluğu da artacak ve yeni bir blok keşfetmek için gereken hash gücüde artacak. Zorluk, ağa bir başka güvenlik katmanı ekleyerek dengeleme parametresi olarak işlev görüyor. Bitcoin zorluğu şu anda BTC’nin yaklaşık 7.000 dolardan  işlem yaptığı 2018 Ağustos sonundaki seviye ilr aynı yerde yer alıyor.

Bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin