kanada, dijital para, merkez bankası, cbdc
Kanada Merkez Bankası, CBDC projesine yönetici arıyor: İlanda önemli detaylar var.

Kanada Merkez Bankası, CBDC projesine yönetici arıyor: İlanda önemli detaylar var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanada Merkez Bankası, “merkez bankası dijital para” (CBDC) projesi için bir proje yöneticisi arıyor.

Düzenleyici politikalar gözetilecek

Kanada Bankası tarafından kısa süre önce yayımlanan iş ilanında, merkez bankasının dijital para çalışmalarına yönelik bazı bulgulara rastlandı. İlana göre CBDC projesi için bir proje yöneticisi arayan banka, “merkez bankası dijital para birimi için koşullu bir sistem tasarlamanın büyük bir sosyal öneme sahip” olduğunu, istihdam edilecek kişinin bu alanda çalışacağını ifade etti.

Proje yöneticisi ayrıca düzenleyiciler için en iyi yolları seçecek, bu yolda çeşitli faktörleri dikkate alacak ve paydaşların ihtiyaçlarını, teknik zorlukları ve düzenleyici politikaları gözetecek.

Kanada’nın CBDC projesi evrensel olacak

Merkez bankasının iş ilanı, planlanan CBDC’nin bir kısmı mahremiyetle ilgili olan bazı özelliklerini de ortaya çıkardı. Banka, son derece özel ancak yine de Kara Para Aklama ile Mücadele (AML) ve bu gibi diğer düzenlemelerle uyumlu olacak bir para birimi oluşturmak istiyor.

Kanada Bankası, kullanıcının bir banka hesabı veya cep telefonu olup olmadığına bakılmaksızın dijital para birimini evrensel olarak erişilebilir hale getirmek istiyor ve banknotlar kadar Kanadalıların da güvenini kazanacak bir para birimi yaratmayı hedefliyor. İşe alınacak kişinin ayrıca BT hizmetleri departmanındaki fintech araştırma müdürüne rapor vereceği ifade edildi.

Çin ve Kore dijital para birimlerini tamamlamaya çok yakın

Birçok ülkede merkez bankaları, merkezi dijital para birimlerini aktif olarak araştırıyor. Çin, Dijital Para Elektronik Ödeme (DCEP) olarak adlandırılan merkezi dijital para birimini çıkaran ilk büyük ülke olmaya hazırlanıyor. Güney Kore de aktif olarak ulusal dijital para birimini araştırıyor ve kısa süre içerisinde yayımlamayı bekliyor.

Ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, CBDC hakkında farklı bir görüşe sahip. Başkan, kripto para birimlerinin sınırların ötesinde çalıştığını ve ülkelerin kendi kripto para birimlerine sahip olmanın imkansız olduğunu söyledi.

Bu arada eski CFTC başkanının Ripple (XRP) ile ilgili çok önemli açıklamaları var. İlgili haberimize ulaşmak için tıklayın.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin