En çok HODL yapan ülkeler detaylı çalışmalar sonucunda belirlendi
En çok HOLD yapan ülkeler detaylı çalışmalar sonucunda belirlendiEn çok HOLD yapan ülkeler detaylı çalışmalar sonucunda belirlendi

Kripto paralarda en çok HODL yapan 10 ülke

service service
Share

Share This Post

or copy the link

En çok HODL yapan ülkeler hakkında çok fazla spekülasyon var. Bazıları kripto para tutucularının,  pazarı kendi lehlerine etkilemek için konumlarını kullanan büyük borsalar, fonlar veya madencilik şirketleri olduğuna inanıyor. Bunlar genellikle balina olarak kriptodaki büyük para yatırımcıları olarak adlandırılır.

En çok HODL yapan ülkeler detaylı çalışmalar sonucunda belirlendi

Ama yine de, Bitcoin’deki kolektif yatırımları sayesinde bazı ülkeler dijital paranın önemli miktarlarına sahip olduğu için kripto haritasında birçok kullanıcı var. Statista tarafından yapılanlar da dahil olmak üzere, çeşitli istatistiksel çalışmalar ve analizler aslında HODL BTC’ye sahip çok sayıda kripto yatırımcısı olduğunu gösteriyor. Ana akımın benimsenmesi için hala yapılması gereken çok şey olsa da, ilgi artıyor ve daha fazla gerçek hayattaki uygulamalar ve kullanımlar ortaya çıkmaya başlıyor. En Bitcoin ve kripto para HODLers’ına sahip olan ülkelerin bir listesini yaptık:

  1. Amerika Birleşik Devletleri

Anlık olarak, Amerika Birleşik Devletleri, çok sayıda borsa, ticaret platformu, fon, kripto madenciliği tesisleri ve Blockchain odaklı projeler ile kripto çabalarının ve faaliyetlerinin çoğuna ev sahipliği yapmakta. Bu nedenle, çoğu kişi bu ülkenin tüm ülkelerden daha fazla sayıda Bitcoin’e sahip olacağına inanıyor. Şaşırtıcı bir şekilde, ABD vatandaşlarının beklenildiği gibi kripto paraları çok fazla satmadığı görülüyor. Ancak geri kalanıyla karşılaştırıldığında nüfusa oranla, Bitcoin sahiplerinin %8’i geçtiğine inanılıyor.

Kripto paralarda en çok HODL yapan ülkeler
Kripto paralarda en çok HODL yapan ülkeler
  1. Romanya

Romanya, büyük bir çoğunluğu, bilişim sektöründe faaliyet gösteren çok sayıdaki uluslararası firma ve işletmeye ve aynı zamanda çok sayıda serbest programcı ve geliştiriciye ev sahipliği yapmakla tanınıyor. Ülkenin teknoloji endüstrisi ile yakın ilişkisi göz önünde bulundurulduğunda, kripto para birimlerine dahil olan gelişmiş bir tüketici tabanına sahip olması sürpriz değil. Bu nedenle Romanya, diğerleri arasında kripto hodl’larında yüksek puan alan ülkelerden biri. Tüketici havuzlarının %12’sinin en az bir çeşit kriptoya sahip olduğu görülüyor. Bitcoin en popüler olanı.

  1. Çek Cumhuriyeti

Hack girişimlerinin yanı sıra, çoğu Doğu Avrupa ülkesi kriptolara sahip olmak için manşet yapmıyor. Ancak Çek Cumhuriyeti, istisnai bir durum gibi görünüyor. Çünkü kripto topluluğunun tam çiçeklenme aşamasında olduğu, tüm tüketicilerinin %9’unun kriptoya yatırım yaptığı görülüyor. Bitcoin ya da altcoinlerin insanlar arasında ne kadar popüler olduğu tam olarak bilinmiyor. Ancak yine de bu rakamlar bazı gerçekleri gösteriyor.

  1. Çin

Çin, kripto operasyonlarındaki sayısız baskıdan dolayı gündemde olsa da, dijital ticarette mükemmel sonuçlar elde eden yeterli yatırımcıya sahip. Ülkenin önde gelen borsaları, günlük bazda ticareti yapılan en büyük Bitcoin borsalarından birine sahip. Çinli vatandaşların enerji santrallerine daha ucuz bir şekilde yaklaştıklarını ve kendilerine sağlanan ucuz elektrikten faydalandıklarını ve bunları Bitcoin madenciliği için kullandıklarını gösteren birçok rapor var. Bununla birlikte, şu andaki düzenleyici eylemlerini kriptoları sınavdan geçirerek boş proje sayısını gelecekte azalabilir.

  1. ispanya

İspanya, Bitcoin’in döviz kuru ile değiştirilmesini destekleyen çok sayıda normal banka ATM’lerini barındırıyor. Ancak, bu gelişmenin benimseme hareketi için olumlu olması nedeniyle, tüketicilerin %10’unun satın alınmış ve bazı dijital varlıklara sahip olmasına rağmen, sadece bu pazar nişinin ülkede tercih edildiği görülüyor.

  1. Polonya

Polonya’nın kripto para birimi endüstrisi, şu an için çoğunlukla bilinmeyen bir bölge. Çünkü Bitcoin’e ve diğer kriptolara karşı tutumu hakkında çok şey bilinmiyor. Tüketici nüfusunun %11’inin kripto paralara yatırım yaptığı belirtiliyor.

Kripto paralarda en çok HODL yapan ülkeler
Kripto paralarda en çok HODL yapan ülkeler
  1. Türkiye

Türkiye, politik gerilimler ve belirsiz düzenlemeler ile dolu bir ülke, ancak bu ortam, Bitcoin ve altcoin’lere ilgiyi arttırıyor. Hala kripto ve Blockchain ile ilgili konular için uygun prosedürleri eksik olsa da, işler oldukça umut verici görünüyor. Beş Türk’ten birinin, Bitcoin veya diğer dijital para birimlerine sahip olduğu keşfedildi. Aynı şekilde, bu istatistikler toplam nüfusun bir yüzdesini oluşturur ve veriler bu dikkate alınarak yorumlanmalı.

  1. Japonya

Japonya, kripto para birimlerini meşru bir ödeme aracı olarak kabul eden birkaç ülke arasında yer aldığı için toplumun kripto paralara fazlaca yatırım yaptığı biliniyor. Bu nedenle, ülke içinde ve dışında Bitcoin yüksek yatırım potansiyeline sahip. CoinMarketCap’ten elde edilen verilere göre, ülkenin kripto borsalarında yüksek işlem trafiği mevcut.

  1. İsviçre

İsviçre, en büyük bankaları ve finansal kurumları ile tanınıyor, ancak şimdi bu ülke bir kripto para birimi ve Blokchain merkezi olma niyetini çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Bankalar, kapılarını kripto para ödemeleri için açmaya başladılar. Bu vatandaşlarını -çoğu kripto para borsası bir tür güvenlik sistemine sahip olduğu için- kripto paralara yatırım yapma konusunda cesaretlendiriyor.

  1. Güney Kore

Güney Kore, Bitcoin sahnesini etkileyen bir başka Asya ülkesi. Çin hükümetinin kripto ticaretine karşı olumlu bir tutum göstermemesi nedeniyle, birçok borsa komşu ülke Güney Kore’deki ticaret operasyonlarını yeniden başlattı. Ülke şimdi kripto paralara fazlaca yatırım yapan kişilere ev sahipliği yapıyor. Bitcoin aynı zamanda burada işlem gören ve sahip olunan en iyi kripto para.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin