Kaliforniya Blockchain çalışma grubu kurulması için tasarıyı geçirdi
Kaliforniya Blockchain çalışma grubu kurulması için tasarıyı geçirdi

Kaliforniya Blockchain çalışma grubu kurulması için tasarıyı geçirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kaliforniya Blockchain düzenmelemeleri konusunda hızlı adımlar atıyor. Blockchain teknolojisinde bir çalışma grubunun kurulmasını öngören bir yasa tasarısı olan Kaliforniya’nın AB 2658‘i, eyalet yasama meclisinden geçti. Şimdi kamu belgelerine göre onaylanmak üzere valiye başvuracak.

Kaliforniya Blockchain çalışma grubu kuruyor

Tasarı, Blockchain’i matematiksel olarak güvence altına alınmış, kronolojik ve merkezi olmayan bir defter veya veri tabanı olarak tanımlayacak. 1 Temmuz 2019’dan önce bir Blockchain çalışma grubu oluşturmak için çalışmalara başlanacak.

Tasarıya göre grup, hem teknoloji hem de teknoloji dışı sektörlerden katılımcıların yanı sıra hukuk alanında geçmişe sahip kişiler ile gizlilik ve tüketici örgütlerinin temsilcilerinden oluşacak.

Grup ayrıca eyalet bilgi teknolojileri direktörü, maliye direktörü veya meclisin bir üyesi de görevlendirecek.

Grup, 1 Temmuz 2020’den daha geç olmamak kaydıyla, çalışmalarını tamamlayıp yasama meclisine sunacak. Çalışma, eyalet idaresi ve California merkezli işletmeler tarafından Blockchain teknolojisinin kullanımının potansiyel kullanımları, riskleri ve faydaları hakkında olacak.

Raporda, Blockchain tanımının değiştirilmesi ve özellikle Blockchain teknolojisinin kullanılmasından etkilenebilecek diğer kod bölümlerinde değişiklik yapılması için öneriler bulunacak:

(1) Eyalet hükümeti ve Kaliforniya merkezli işletmelerde Blockchain’in kullanımı; (2) Eyalet hükümeti ve Kaliforniya merkezli işletmeler tarafından Blockchain kullanımı ile ilgili gizlilik riskleri de dahil olmak üzere riskler; (3) Eyalet hükümeti ve Kaliforniya merkezli işletmeler tarafından Blockchain kullanımıyla ilgili faydalar; (4) Eyalet hükümeti ve Kaliforniya merkezli işletmeler tarafından Blockchain kullanımıyla ilgili yasal çıkarımlar […]

Diğer bazı eyaletler, Blockchain çalışma gruplarını oluşturan yasalara zaten imza attılar. Haziran ayında, Connecticut valisi Dannel Malloy SB 443‘ü yasaya dâhil ederek, teknolojiyi incelemek için bir Blockchain çalışma grubu kurdu. Aynı zamanda Blockchain endüstrisinin eyalette genişlemesini teşvik etmek için bir plan oluşturmakla görevlendirildi.

Mayıs ayında, New York eyalet meclisi Blockchain görev gücü oluşturmak için benzer bir tasarıyı ilerletti. Eğer yaratılmışsa, New York görev gücü valiye, eyalet senatosunun geçici başkanına ve meclis başkanına Aralık 2019’a kadar bir rapor hazırlayacak.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin