Kadınların kripto para birimlerine ilgisi tırmanışa geçti
Kadınların kripto para birimlerine ilgisi tırmanışa geçti

Kadınların kripto para birimlerine ilgisi tırmanışa geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Daha önce birçok metrik, kripto para kullanıcılarının çok büyük bir kısmının erkek olduğunu ortaya koyuyordu. Ancak yeni bir araştırmaya göre bu büyük baskınlık etkileyici oranda değişmeye başladı.

Kripto para endüstrisinin bir numaralı veri merkezi olarak kabul edilen Coinmarketcap tarafından 1 Mayıs 2020’de yayımlanan raporda, sitenin kadın ve genç kullanıcılardan aldığı trafiğin hayli arttığı ortaya çıktı. Raporda 2019’un son çeyreği ile 2020’nin ilk çeyreği kıyaslandı.

Yunanistan ve Romanya’da kadınların kripto para ilgisi iki kattan fazla arttı

Venezuelalı, Kolombiyalı, Çek ve Ukraynalı kadınlardan siteye giden trafiğin %80-86 arttığını belirten CMC, Endonezya (+%89), Arjantin (+%98,23) ve Portekiz’den (+%89,95) kadınların kripto para ilgisi hayli tırmandığını açıkladı.

Bu alanda başı çeken ülkeler ise %145 ile Romanya ve %163 ile Yunanistan. Bu iki ülkeden kadınlar, CMC’yi bir önceki çeyreğe göre iki katın üzerinde ziyaret ediyor.

Nijerya’daki gençler yüzde 210’luk artışla dikkat çekti

Gençlerle ilgili yayımlanan istatistiklere göre ise Afrika (%91) ve Okyanusya (%151) önde gelen bölgeler olarak gösterildi. 18 ila 24 yaş kategorisindeki insanlar Bitcoin, Bitcoin Cash ve Bitcoin SV’ye yüksek ilgi gösteriyor.

Bitcoin Cash ve Bitcoin SV, arama istatistiklerinde en çok artış gösteren kripto para birimleri olarak dikkat çekti. BSV 29 sıra yükselerek yedinciliğe, BCH ise 14 sıra yükselerek onunculuğa geldi.

Bu varlıkların fiyatına ne olursa olsun, pazarlama ustaları sayesinde topluluk tanınırlığı elde etmeyi sürdürüyorlar.

Çinlilerin sektöre ilgisi büyük oranda azaldı

Raporda ilginç metriklere de yer verildi. Örneğin, Çinliler kripto paralarla geçmişe nazaran daha az ilgileniyor gibi görünüyor. Çin, CMC’ye en çok trafik sağlayan 25 ülke listesinden neredeyse ayrılmak üzere.

CMC analistleri azalmayı COVID-19’e bağlıyor. Olay, birçok insanın varlıklarını önemli ölçüde yeniden düşünmelerine neden oldu. Bu nedenle kripto para fiyatlarını kontrol etmek için muhtemelen fazla zamanları yok. Çin’deki bu trafik düşüşü çoğunlukla Ocak 2020’de kaydedildi. Tam olarak koronavirüs haberlerinin, panik ve farkındalığın arttığı zaman.

zycrypto

Meşhur analistten kritik uyarı: “Bitcoin 10.000 doları kıracak ama önce…”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin