Kadınlar kripto dünyasında yeterince temsil edilmiyor
Kadınlar kripto dünyasında yeterince temsil edilmiyor

Kadınlar kripto dünyasında yeterince temsil edilmiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve kripto para dünyası, herkesin bildiği üzere, bir erkekler kulübü olarak görülüyor. Kadınlar kripto dünyasında yeterince temsil edilmiyor. Ancak yine de kripto evreninde ben de varım demek isteyen ve var olma mücadelesi veren kadınların cesareti kırılmıyor. Kripto dünyasında kadınlar için bol ve yeni fırsatlar oluşuyor.

Kadınlar kripto dünyasında yeterince temsil edilmiyor: Bunu değiştirme zamanı

Google Analytics sonuçlarına göre cinsiyete temelinde Bitcoin topluluğuna katılım oranları incelendiğinde kripto dünyasında yer alan erkeklerin oranı %91,22 olarak gözükürken  kadınların oranı ise sadece %8,78’de kalıyor. 6 ay öncesine göre erkek eğemenliği oranının yüzde 97 olduğu düşünülürse durumun biraz daha iyileştiği görülüyor.

Çeşitli çalışmalarda ortaya konan bulgulara göre, bunun bir nedeni, kadınların anlamsızca risk almaya yatkın olmadıkları halde erkeklerin hava kabarcıkları gibi sönebilecek girişimlere karşı risk almaya daha yatkın hale gelmeleri olarak açıklanıyor.

Forbes‘a göre, kadınların işleri zorlaşırken, erkek meslektaşları Blockchain dalgasında sörf yapıyorlar.

BitPesa’nın kurucusu ve CEO’su Elizabeth Rossiello şöyle açıklıyor:

Blockchain, iki çok geleneksel erkek sanayinin – finans ve teknolojinin – birleşimi olan tamamen yeni bir endüstridir ve bu, kadınların kabuklarını kırabilmeleri için bir fırsattır.

Blockchain inisiyatifi Rubix’in kurucularından Iliana Oris Valiente, kripto para dünyasına girdiğinde odadaki tek kadının kendisi olduğunu söylüyor ve ekliyor:

Ama bugün işler yavaş da olsa değişiyor. Gerçekten güçlü kadınları liderlik rollerinde görmeye başlıyoruz.

Örneğin, şu anda en büyük ICO’larda , yaklaşık yüzde 13 oranında yönetimler bir kadın başkanlığında yürütülüyor. Çok güçlü bir rol modeli olarak hareket ediyorlar. Diğer kadınlar, bu alana potansiyel olarak bakmaya teşvik edilmek için bu rol modellerine ihtiyaç duyuyor.

CoinShares’in Genel Strateji Sorumlusu Meltem Demirors, bu iyimserlik duygularını kabul ediyor:

Sermaye oluşumunun demokratikleşmesi ve kripto zenginliğinin yaratılması, kadınların bu evrende erken dönemlerden beri yer almasını mümkün kılıyor. Bu, her büyük teknoloji hareketinden temelden farklı olan bir şey.

Zenginlik hala dünyamızdaki güçle eşanlamlı görülüyor. Ancak şimdi, kripto parada önümüzdeki on yılda büyük bir etki yaratacak sermaye oluşumu ve erken girişim finansmanı için yeterli servete sahip çok sayıda genç kadınımız oluyor.

Daha fazla kadının piyasada yer alması gerekiyor

Demirors ayrıca, Blockchain evreninde daha fazla kadının yatırım tahsis etmesine ihtiyacımız olduğunu ve tüm saçmalıkları göz ardı ederek  daha fazla kadının piyasada yer alması gerektiğini ekliyor:

Entelektüel bir yankı odasında çalışamıyoruz. Kripto para için hepimizin paylaştığı vizyonu doldurabilmek adına  kalpleri ve zihinleri kazanmak zorundayız. Haydi birlikte çalışalım.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin