JP Morgan: “Bitcoin fiyatı üçe katlanabilir, altına meydan okuyor!”
JP Morgan: “Bitcoin fiyatı üçe katlanabilir, altına meydan okuyor!”

JPMorgan, Ethereum tabanlı Quorum Blockchaini’ni tokenize altın için kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Wall Street’in en büyük oyuncularından biri olan JP Morgan açıkladı: “Quorum Blockchaini tokenize altın için kullanılacak.” Şirket, Quorum Blockchaini’nde külçe altın saklama planlarını açıkladı.

Quorum Blockchaini ne işe yarayacak?

Bu yılın Mayıs ayında bildirildiği üzere JPMorgan, Ethereum ağı üzerine kurulu dağıtılmış defter için bir patent başvurusunda bulunmuştu. Bu defterin çekirdeği, şu anda eski sistemlerin yerine, banka içi ödeme kayıtlarının yeniden düzenlenmesi için tasarlanan özel bir Blockchain ağı olarak biliniyordu.

Ancak, artık altınları izlemek ve belirtmek için Quorum kullanılacak. Blockchain çözümünün altın madenciliği endüstrisine eklenmesi, küresel pazarlarda sorumlu altın için bir prim teklif edilecek olan sürdürülebilir madencilere fayda sağlayacak.

Financial Review’a göre bu hareket, JPMorgan tarafından “önümüzdeki on yılda yıkıcı teknolojinin (Blockchain) yaratacağı yeni ticaret fırsatları”nın bir göstergesi.

Yayına konuşan JPMorgan’ın Blockcain Girişimleri Başkanı Uma Farooq, yeni teknolojiyi ve Quorum’un gelişimini anlatıyor:

Uygulamadan protokole kadar tüm yığının sahibi olan tek finansal oyuncu biziz.

Farooq, Quorum Blockchain’de altın tokenizasyon sürecini daha da geliştirdiklerini açıkladı:

Altın bir çubuğu elektronik olarak saldıralara karşı korumalı bir kutuya koyduk ve altınları madenden son noktaya kadar takip edebilir kıldık.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin