jpm coin
JPM, ETH Blockchain üzerindeki ödeme mekanizmasını geliştirmeye devam ediyor

JPMorgan JPM Coin için kurumsal müşteri denemelerine başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

JPMorgan Chase, kurumsal müşterileri ile birlikte JPM Coin kripto parasının denemelerine başlayacak.

Bloomberg Japonya’dan yayınlanan bir habere göre, yatırım bankası dijital hazine hizmetleri ve Blockchain başkanı Umar Farooq, müşterilerin teknolojiyi, firmalar arasındaki ödemeler ve tahvil işlemleri arasındaki işlemleri hızlandırmak amacıyla nihai olarak deneyeceklerini söyledi.

Bloomberg’e göre, denemeler, sonuç olarak yasal düzenleme izninin verileceği varsayımıyla yürütülüyor.

İlk olarak Şubat ayında ilan edilen JPM Coin, başlangıçta bankanın geliştirdiği özel bir Ethereum sürümü olan Quorum’un üzerinde çalışıyor.

JPM Coin, token karşılığında bankaya yatırılmış fiat parası ile sabit bir para olarak işlev görecek ve daha sonra izinli dağıtılmış bir kayıt aracılığıyla aktarılabiliyor. Alıcı daha sonra tokeni JPMorgan’dan nakit olarak tahsil edebiliyor.

JPM Coin ‘in ABD doları standardı diğer majör para birimlerine doğru da genişleyebilir

Başlangıçta ABD dolarıyla bağlantılı olacak olan kripto paranın zamanla diğer fiat para birimlerine bağlanması bekleniyor. Bir habere göre, gerçek işlem denemelerinin birkaç ay içinde yapılması bekleniyordu.

JPM Coin’nin gelişme durumunu tartışan Farooq, Bloomberg’e bugünkü raporunda şunları söyledi:

Teknoloji çok iyi, ancak lisanslama ve onaylama biraz zaman alıyor. İyi bir açıklanma yapılması gerekiyor.

Gelişmiş ülkeler JPM coin’e ilgi gösteriyor

Firmalar arası havale işlemlerinin yanı sıra kripto paranın tahvilleri ve emtia işlemlerini yapmak için kullanılabileceğini söyledi. Farooq’a göre Avrupa, ABD ve Japonya’nın da dahil olduğu bölgelerdeki müşteriler şimdiden JPM coin’e ilgi gösteriyor. Haberde, denemelere katılacak hiçbir şirketin adının verilmeyeceği belirtildi.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin