jpm coin
JPM, ETH Blockchain üzerindeki ödeme mekanizmasını geliştirmeye devam ediyor

JPMorgan, ETH Blockchain üzerindeki ödeme mekanizmasını geliştirmeye devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’nin en büyük bankası olan JPMorgan Chase’in (JPM), Ethereum tabanlı Blockchain’e ilişkin ödeme mekanizmalarının gizliliğini artıran açık kaynaklı bir uzantı yayınlamaya hazır olduğu söyleniyor.

JPM’nin gizlilik odaklı yeni ödeme mekanizması Zether protokolü üzerinde geliştirildi

Yeni aracın Zether protokolünün bir uzantısı olarak tasarlandığı bildirildi. Zether, Ethereum ve diğer akıllı sözleşme platformlarıyla uyumlu, gizlilik odaklı bir ödeme mekanizması. Protokol sıfır bilgi kanıtı (ZKP) teknolojisini kullanıyor ve bu yılın başlarında Stanford Üniversitesi ve Visa Research araştırmacıları tarafından geliştirildi.

JPM ‘nin bugün açık kaynak olarak yayımlamayı planladığı ve aracın bankanın Ethereum protokolü üzerine kurulu özel Blockchain platformu olan Quorum’ da uygulanacağı bildirildi.

Coindesk ile yaptığı röportajda, JPM’nin Quorum başkanı ve kripto varlıkları stratejisi Oli Harris, yeni uzantının işlevini şöyle açıkladı:

Temel Zether’de hesap bakiyeleri ve devir miktarları gizlendi. Ancak katılımcıların kimlikleri mutlak anlamda gizlenmiyordu. Son geliştirmeyle bunu çözdük. Uygulamamızda, gönderenin kendisini ve işlem alıcılarını daha büyük bir grupta gizleyebileceği isimsiz bir uzantı için bir kanıt protokolü sunuyoruz.

Harris, Zether’i daha da ayırt etmek için, gizli ödeme mimarisinin hem Bitcoin (BTC) hem de Zcash (ZEC) gibi gizlilik odaklı altcoinler tarafından kullanılan harcanmamış işlem çıktısı yaklaşımının aksine, Ethereum ile tutarlı hesap tabanlı bir yaklaşım kullandığını belirtti.

JPMorgan Blockchain açılımı hızlı şekilde devam ediyor

Harris, “emniyetli ve anonim ödemeler için etkili bir güvenilir mekanizma” olarak, yeni uzantının kurumsal konsorsiyum içinde mahremiyeti korumak için özellikle faydalı olabileceğini ve gelecekte de JPM’nin çıkarlarını daha geniş kullanım için geliştirme konusunda yarar sağlayabileceğini belirtti.

Son zamanlarda bildirildiği üzere, JPM, daha geniş bir firma yelpazesinde platformun daha kolay uygulanmasını sağlamak amacıyla, Quorum’un gizlilik mimarisini Microsoft’un yardımıyla yeniden şekillendirmek için çalışıyor.

Quorum yeniliklerinin ötesinde, bankacılık devi, JPMCoin adlı Blockchain destekli stabil coini ile sektörün ilgi odağı olmuştu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin