JP Morgan: “Bitcoin fiyatı üçe katlanabilir, altına meydan okuyor!”
JP Morgan: “Bitcoin fiyatı üçe katlanabilir, altına meydan okuyor!”

JPMorgan, dijital dönüşüm yol haritasında Blockchain’e odaklanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ResearchAndMarkets’in 3 Ekim tarihli yaptığı bir araştırma, JPMorgan’ın dijital dönüşüm girişimlerine yönelik olarak Blockchain teknolojisini kullanmasının, bankanın yol haritası için önemli bir adım olacağını ortaya koydu. JPMorgan, dijital dönüşüm için uzunca bir süredir Blockchain‘e yatırım yapıyor.

Araştırma, rakip bankalara, finansal olmayan şirketlere ve fintech şirketlerine karşı “rekabet gücünü” güvence altına almak için JPMorgan’ın kurumsal çaptaki stratejilerini analiz etti. Banka, 2018 yılında teknoloji harcamaları için 5.8 milyar dolar bütçe oluşturdu ve bunun 5 milyar doları fintech yatırımlarına ayrıldı.

JPMorgan, dijital dönüşüm için hangi alanlara yatırım yapıyor?

Çalışma, JPMorgan’ın dijital dönüşüm yol haritasını kapsamakta olup Blockchain, Big Data, bulut, yapay zeka (AI) ve robotik dahil olmak üzere banka tarafından takip edilen bir dizi yeni teknolojinin ilk sıralarda listelendiğini ortaya koydu.

Tüm bu stratejiler önde gelen bir dijital banka olma vizyonunun bir parçası olarak görünüyor. Çalışma aynı zamanda diğer pazar katılımcıları için geniş kapsamlı fintech inovasyonunu benzer şekilde “kucaklamak” için tavsiyeler veriyor.

JPMorgan geçtiğimiz günlerde Blockchain ödeme platformunu, 75’in üzerinde çok uluslu bankaya doğru genişlettiğini açıklamıştı. Banka platformu ilk olarak Nisan ayında Goldman Sachs, Pfizer Inc. ve Kanada Ulusal Bankası’nı içeren ortaklarla test etmeye başladı.

Ağustos ayında JPMorgan’un CIO’su Lori Beer, Blockchain’in “birkaç yıl” içinde var olan teknolojinin yerini alacağını belirtmişti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin