jpm coin
JPMorgan CEO: "JPM coin bir gün bireysel kullanıma açılabilir"

JPMorgan CEO: “JPM coin bir gün bireysel kullanıma açılabilir”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bankanın CEO’su Jamie Dimon,  yatırım bankacılığı devi JPMorgan’ın dikkatleri üzerine çeken merkezi dijital tokeni JPM Coin ’in daha geniş kitlelere hitap edebileceğini belirtti.

CNBC’nin bildirdiğine göre Dimon, “JP Morgan Coin şu an kurum içi ticari bir ürün olabilir, fakat gelecekte bir gün bireysel kullanıma açılabilir.” dedi.

JPM Coin için bireysel kullanım kapısı açık bırakıldı

Başlangıçta, JPM Coin, kurumsal müşteriler arasındaki ödemeleri anında gerçekleştirmek için finans devi tarafından geliştirildi. Bildirildiği üzere, yeni coin, ilk olarak az sayıda JPMorgan’ın kurumsal müşterileri ile birlikte kullanılacak ve banka ayrıca “coini bu aşamada bireyler için kullanılabilir hale getirme planları olmadığını” söylemişti.

Bununla birlikte, banka ayrıca internet sitesinde “maliyetten tasarruf ve verimlilik avantajlarının kurumsal müşterilerin son müşterilerine yayılacağını” yazarken, kişilerin gelecekte dijital varlığı doğrudan kullanımına olanak tanıma konusunda kapıyı açık tuttular.

JPM Coin’in ilk etapdaki kullanım amaçları

Bankadaki Dijital Hazine Hizmetleri ve Blockchain başkanı Umar Farooq, daha önce JPM Coin’in tabansız bir para olmadığını kabul etmişti. Yani JPMorgan Chase NA’da belirli hesaplarda tutulan ABD Doları’nı temsil eden dijital bir coin olarak geliştirildi. JPM Coin’in öncelikli uygulamaları arasında ise şunlar bulunuyor:

  • Genelde Swift gibi onlarca yıllık ağlarda finansal kuruluşlar arasında banka havalesiyle gerçekleşen büyük şirket müşterileri için uluslararası ödemeler.
  • Menkul kıymet işlemleri.
  • JPMorgan’ın hazine hizmetlerini kullanan dev şirketlerin dünyadaki iştiraklerinde tuttukları dolarların yerine koymak için kullanmak.

Ayrıca coin, internete bağlı cihazlarla yapılan ödemelerde de kullanılabilecek şekilde geliştirildi.

JPMorgan kripto paralar hakkında fikrini ne değiştirdi?

Kripto topluluğunun birçoğu, 2017’de CEO’sunun Bitcoin’i “sahtekârlık” olarak gördüğü JPMorgan’ın fikrini ne değiştirdiğini merak ediyor. Öyle gözüküyor ki maliyetlerin bankalar için oldukça kritik olarak görüldüğü günümüzde bankacılık sektörün kripto para teknolojisini kabul etmekten başka çareleri olmadığı yavaş yavaş belli oluyor.

Ayrıca JPMorgan, dünya genelinde atıl tutulan doları evine çağırarak onun yerine JPM coini koyma planı, bilançosundaki fiat varlığı artırarak varlıklarını güçlendirme çabasında olduğunu da gösteriyor. Bu madde bu haliyle oldukça dikkat çekici gözüküyor.

Diğer yandan JPMorgan’ın coini ikincil piyasaya sunma konusu hakkına açık kapı bırakması, bu alandaki kâr kalemlerini de gündemine aldığını gösteriyor.

cryptonews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin