JPMorgan stratejistleri Bitcoin yatırımcılarını uyardı!
JPMorgan stratejistleri Bitcoin yatırımcılarını uyardı! "Hacimdeki yükseliş tutarsız"

JPMorgan Blockchain ödemeler denemesini genişletiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

JPMorgan, Avustralya’nın ANZ ve Royal Bank of Canada tarafından başlatılan büyük bir Blockchain ödemeler denemesi, yeni katılımcıların oluşması ile olarak 75’den fazla yeni bankaya ulaştı.

Bildirildiği üzere üç banka, Ekim 2017’de geleneksel yöntemlerle bankalar arası ödemeler için gereken zaman ve maliyetleri azaltmayı hedefleyen denemeyi kurdu.

JPMorgan, Ethereum tabanlı Blockchain ağı geliştirdi

Interbank Information Network (IIN) olarak adlandırılan platform, Quorum üzerinde kuruldu. Yeni deneme, JPMorgan tarafından geliştirilen ve büyük olasılıkla kendi işletmesine dönüştürülebilen Etherum tabanlı Blockchain ağı üzerine inşa edildi.

Salı günü alınan bir rapora göre, Societe Generale ve Santander dâhil olmak üzere büyük bankaların bir grubu, piyasaya gelen rakip ödeme tekliflerinin artmasına yanıt olarak denemeye katıldı.

JPMorgan’daki bankalar analisti Jason Goldberg, yaptığı açıklamada, ödemelerin banka dışı rekabette bankaların en çok tehdit edildiği alan olduğunu söyledi:

Blockchain, bu işin daha fazlasını şirket içinde tutmanın bir yoludur.

Deneme, özellikle hatalar içeren veya uyumluluk nedenleriyle elde tutulan ödemeleri ele almayı amaçlıyor. Bu sorunlar, ödemeler zincirinde yer alan birden çok banka ile çözmek için haftalar sürecek sorunları içeriyor.

Buradaki çaba, bankaların IIN üzerinden günde 14.500 dolar değerinde ödeme yaptıklarını görecek olsa da, proje ilerledikçe yeni üyelerin katılması ile bu tutarın hızlıca artması bekleniyor. Ayrıca, JPMorgan’ın sisteme USD’den başka fiat para birimleri eklemeyi planladığ belirtiliyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin