zaif

Japon düzenleyici kurumu hacklenen Zaif borsasına üçüncü uyarıyı veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın en büyük mali düzenleyicisi, Zaif kripto para borsası operatöründen gelen savunmayı inceliyor. Günler önce kripto ticaret sitesine gerçekleştirilen siber saldırı sonucu milyonlarca dolar değerinde kripto kaybı yaşanmıştı.

Japonya merkezli Tech Bureau tarafından işletilen Zaif, geçtiğimiz hafta 60 milyon dolar değerinde kripto para birimini – başta Bitcoin, Bitcoin Cash ve Monacoin olmak üzere- çaldırdığını ve olayı yerel makamlara rapor ettiğini bildirmişti.

Zaif kripto borsası detaylı bir açıklama yayınladı

Borsa yetkilileri ise 25 Eylül tarihinde bir blog gönderisinde ayrıntılı olarak yapılan değişiklikler, siber saldırının gerçekte nasıl gerçekleştiği ve Zaif’in fonları etkilenen müşterileri yeniden toplamak için ne yapacağına dair daha fazla ayrıntıya yer verdi.

Reuters’in bildirdiğine göre ise Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) neden “hack raporlamasında gecikme” olduğunu bilmek istiyor. Haber kaynakları geçtiğimiz hafta, FSA’nın borsanın siber saldırısına karşılık soruşturma açmak için harekete geçtiğini ancak yetkililerin şu anda resmi bir karar vermediklerini bildirdi.

En son Reuters raporuna göre, FSA’dan bir yetkili, ilk açıklamanın bir çalışanın bilgisayarına sızma girişimi ile başladığını işaret ettiğini söyledi. Adı açıklanmayan yetkili, “Tam olarak ne olduğuna dair yeterince açıklama almadık. Bize söyledikleri, bir çalışanın bilgisayarının siber saldırıya uğradığına yönelik olduğunu söyledi.”

Zaif kripto borsası FSA tarafından üçüncü uyarısını alıyor

Belki de en önemlisi, FSA, soruşturmanın sonucuna bağlı olarak borsaya ve operatörüne karşı “daha ileri adımlar” atabilir. Zaif siber saldırısı, Japonya’nın en son kripto güvenlik ihlali olarak kayda geçti. Ancak bilindiği gibi bu olay Japonya’daki en büyük siber saldırı olayı değil.  Coincheck, Ocak ayında 520 Milyon dolar değerindeki NEM tokenlerinin çalındığını bildirmesi Japonya’da şimdiye kadar görülen en büyük kripto siber saldırı olayı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin