Ethereum’un Constantinople hard forku

Ethereum’un Constantinople hard forku için tarih açıklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasanın en büyük ikinci kripto parasının geliştiricileri, Ethereum’un Constantinople hard forku için tarih verdi: 16 Ocak.

16 ocak tarihi de çok kesin bir tarih değil

Constantinople hard forkunun dünyanın en büyük ikinci Blockchain ağında gerçekleşmesi orijinal olarak Kasım ayında hedeflendi. Bu da, platformun kodunu performansı artırmak için bir teklifte düzenlemeyi amaçlayan bir dizi tasarım değişikliği getirdi. Yine de Kasım lansman penceresi, test sürümü ile ilgili beklenmedik sorunlardan kaynaklandı ve daha uzun bir gelişim süreci gerektirdi.

16 ocak tarihi de çok kesin bir tarih değil. Çünkü haftalık açıklamalarında geliştiriciler, ek sorunların ortaya çıkması halinde Constantinople’nin erteleyebileceğini söylüyorlar. Çekirdek geliştirici Péter Szilágyi, konuya yönelik şunları söylüyor:

Sadece Ocak ortası diyebiliriz. Eğer bir tarihte karar verirsek farklılık yaratmaz. Her zaman erteleyebiliriz.

Testnet'in ardından, Constantinople hard forku ertelenebilir

Ethereum’un zorluk bombası

Ayrıca geliştiricilerden Lane Retting, Ethereum’un “zorluk bombası” ile ilgili araştırmasını paylaştı. Zorluk  bombası, Ethereum  koduna gömülü olan ve madencilik bloklarını sürekli olarak zorlaştıran bir algoritma. Bu ağın düzenli güncellenmesine imkan verecek şekilde hareket etmesi için özel bir yere yerleştirildi.

Retting’e göre zorluk bombası Ocak’tan itibaren fark edilecek ve gelecek yılın Nisan ve Mayıs ayından önce 30 saniyelik blok zamanlarına yol açacak. Retting konuya yönelik şunları söylüyor:

İşte bu yüzden zamanımız var. Endişelenmeye gerek yok.

Ethereum’un Constantinople hard forku ve madencilik

Constantinople Ethereum madencilik ödülünü blok başına 3 ETH’den blok başına 2 ETH’ye düşürürken, aynı zamanda zorluk bombasını da geciktiriyor. Ek olarak yükseltme, temeldeki Ethereum koduna çeşitli optimizasyonlar sunar.

Ethereum madenciliğini genel amaçlı donanımlara standardize ederek, özel ASIC madenciliğini engelleyen bir değişiklik olan ProgPow’un Constantinople’yi içerip içermediği belli değil. Bu konuyla ilgili olarak Szilágyi, hard forkun uygulanacağı Constantinople yazılım güncellemelerinin yıl sonuna kadar piyasaya sürülmesini istedi.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin