Sıcak Gelişme: JP Morgan, kendi kripto parası olan ilk ABD bankası oldu
Sıcak Gelişme: JP Morgan, kendi kripto parası olan ilk ABD bankası oldu

JP Morgan raporu kafaları karıştırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkezi New York’ta bulunan Amerikan çok uluslu yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi olan JP Morgan, kripto paralar hakkında ve Blockchain teknolojisi ile ilgili tahminlerde bulunuldu. Fakat JP Morgan raporu açıkcası piyasada şaşkınlıkla karşılandı

JP Morgan’ın CEO’su Jamie Dimon da dahil olmak üzere şirketin çeşitli üst düzey yöneticilerinin, kripto para birimleri hakkında oldukça olumsuz görüşlere sahip oldukları bilinen bir gerçek. Öyle ki bu yöneticiler verdikleri demeçlerde zaman zaman kripto paraları yerden yere vurmaktan da çekinmeyen açıklamalar da bulunuyorlar.

Şirketin üst düzey yöneticileri kripto sektörünü eleştirirken JP Morgan raporu sektör hakkında olumlu söylemlerden oluşuyor

Ancak JP Morgan tarafından yayınlanan iç rapor, şirketin üst düzey yöneticilerinin kripto piyasası hakkındaki görüşleri bilindiği için şaşkınlık yarattı. Yayınlanan iç rapor yöneticilerin düşüncelerinden tamamen farklı bir görüşe sahip olup kripto paralar ile ilgili kamuya açıklanan görüşlerle doğrudan doğruya çelişiyor.

Raporda Blockchain konusunda oldukça olumlu bir görünüm var gibi duruyor. Ve blokların teknolojide sabitlenmesinden sonra Blockchain’in gelecek vaat ettiğine dikkat çekiliyor. Kripto para birimlerinin gelişmeye devam edeceğini ve yatırımcıların merkezi olmayan yapı için yatırım yapacağını ifade edildi. Ayrıca sektörün, eşler arası ağların yardımıyla ve kripto paranın anonim doğasıyla gelişmeye devam edeceği de vurgulanan önemli detaylardandı.

İçinde bulunduğumuz dönemde ise JPMorgan’ın hala kripto paralara karşı sert tavrının devam ettiğini görüyoruz. Bununla beraber önümüzdeki dönemlerde JPMorgan’un kripto para birimlerini destekleyip desteklemeyeceğini hep beraber göreceğiz.

Ancak, JP Morgan’ın kripto para sektörü hakkındaki yorumlarının piyasayı etkileyebilecek güçte olup olmadığı sorusu da akıllara gelebilir. Sonuç olarak çok uluslu firma tarafından sunulan rapor, Blockchain teknolojisine ve kripto para birimlerine karşı olumlu görünüyor. Ancak büyük bir finans kurumu, aynı kurum için olan ihtiyacı ortadan kaldıracak şekilde tasarlanan ve yürütülen bir sektörde otorite olmayı denediğinde, pek çok kişi kuşkulu ve ihtiyatlı olmaya devam edecek.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin