Ünlü CEO'dan şaşırtan Bitcoin ve altın yorumları!
Ünlü CEO'dan şaşırtan Bitcoin ve altın yorumları!

JP Morgan: “Kurumsal yatırımcılar altın yerine Bitcoin tercih etmeye başladı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

JP Morgan tarafından yayımlanan son mali rapora göre Grayscale’in Bitcoin Trust ürünü, tüm altın ETF’lerin toplamından önemli ölçüde daha fazla yatırım akışı görüyor. Grayscale’in Mayıs 2019’da başlayan #dropgold kampanyası büyük bir başarıya dönüşüyor.

Akredite yatırımcılar altın yerine Bitcoin tercih ediyor

Akredite yatırımcılar, net değeri sırasıyla 1 milyon ABD doları ve 5 milyon ABD dolarından fazla olan kişi veya kuruluşlardır. Bu yatırımcılar arasında yüksek maaşlı profesyoneller, limited şirketler, aile ofisleri, bağış fonları ve diğer koruma fonları bulunuyor.

ABD’nin yönetim altındaki varlıklara dayalı en büyük yatırım bankası JP Morgan, 2019’dan beri bu yatırımcıların Grayscale’in GBTC’sini altın ETF’lerden daha çok tercih ettiğini bildirdi.

GBTC sayesinde satın almadan BTC ile etkileşime geçebiliyorlar

Bir ETF veya borsa yatırım fonu, değeri desteklediği temel varlığa bağlı olan bir finansal türevdir. Grayscale’deki GBTC, yatırımcılara gerçek BTC’yi gözaltına almak zorunda kalmadan Bitcoin ile etkileşime geçme imkanı sunuyor. Bu ürün perakende yatırımcılar için mevcut değil.

Karşılaştırma için, altın ve Bitcoin ilk kez eşit bir oyun alanında buluşuyor. Grayscale sayesinde, akredite yatırımcılar artık ikisi arasında seçim yapma özgürlüğüne sahip. Ancak bugünlerde Bitcoin’i seçiyorlar.

Grayscale’in genel müdürü Michael Sonnenshein’e göre GBTC yalnızca altın ETF’lere liderlik etmekle kalmadı, aynı zamanda değerli metalin pazar payını da yavaş yavaş dilimlemeye başladı.

Ekim ayının son haftasında Grayscale, Bitcoin ve Ethereum Trust ürünlerinin şimdiye kadarki en büyük girişi kaydettiğini belirtmişti.

Raporda ayrıca Bitcoin’in altına kıyasla fiyatta 10 kat değerlenme potansiyeline sahip olduğu belirtildi. Bitcoin’e olan ilgi Nisan 2020’den itibaren hızla arttı ve COVID kaynaklı piyasa çöküşünün ardından bu yükseliş eğilimi sürüyor.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin