Joseph Lubin
Joseph Lubin: "Ethereum küresel ödeme katmanı olacak"

Joseph Lubin: “Ethereum küresel ödeme katmanı olacak”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum kurucu ortağı ve Consensys’in kurucusu Joseph Lubin, Ethereum’un işlemlerin gerçekleştiği küresel ödeme katmanı olmasını beklediğini söyledi.

Seul’deki Deconomy forumunda konuşan Joseph Lubin, Blockchain alanının karşı karşıya kaldığı temel zorluklardan ve Ethereum Blockchain’ine birkaç yeni iyileştirme getirecek olan bir yükseltme olan “Ethereum 2.0” için geliştirme planlarından bahsetti.

Lubin tarafından açıklanan en dikkat çekici fikirlerden biri, Ethereum’un küresel bir ödeme katmanı olma düşüncesiydi. Kapalı sistemlerin hem bozuk hem de verimsiz olduğunu iddia eden Lubin, temel ödeme katmanının gerçekten merkezi olmadığı bir dünyaya vurgu yaptı. Görüşleri özetle şu şekildeydi:

Kapalı platformlar yolsuzluk ve verimsizliği arttırır. Küresel ekonomi, platformun kilitlenmesi veya ele geçirilmesi nedeniyle piyasaların yanlış manipülasyonları ile dolu… Dünyayı tokenize ettiğimizde, iyi kaynaklara sahip finansal merkezler ve tüccarlar, piyasaları kazanç ya da politik avantajları için manipüle etme konusunda hiçbir çaba göstermeyecektir. Yeni nesil ekonomide likit ve derin token piyasalarının benzer şekilde savunmasız olmasını istemiyoruz. Küresel ekonominin temel ödeme katmanı olarak azami merkezi olmayan bir üs dışında bir şey seçmemeliyiz.

Neden IBM’in Fabric’i ve R3’ün Corda’sı değil?

Tabii ki, IBM’in Fabric’i, R3’ün Corda’sı ve EOS da dâhil olmak üzere, hangi platformun global ödeme katmanı olması gerektiğine dair bazı seçenekler var. Lubin üçünü de değerlendirdi ve neden hiçbirinin uygun çözümler olmadığını açıkladı:

Belki IBM’in Fabric’i? Özel, izin verilen sistemler için nispeten küçük ağların ötesinde gelişme ihtimali yok. Fabric tokenleri piyasaya çıkarabilir, ancak yalnızca sınırlı kısıtlı durumlar için kullanılır. Fabric teknolojisi platform kilitlenmesini teşvik eder. R3’ün Corda’sı çoğunlukla bankacılık sektörü uygulamaları için Blockchain benzeri bir yazılım. Ortak bir gerçeklik kaynağından çok, noktadan noktaya güven hakkında bir proje. Çıkarılabilecek Corda tokenleri de yalnızca sınırlı kısıtlı durumlar için kullanılabilir. Corda teknolojisi de platform kilitlenmesini teşvik eder.

Joseph Lubin EOS’a da şans vermiyor

Huobi ticaretinin parasal kazanç için oy etkisinin olduğu iddia edildiğinden beri tartışmaya konu olan EOS’a gelince, Lubin platformun gerçekten merkezi olmayan ve dış kontrole tabi olabileceğini söyledi.

Peki ya EOS? Tartışmaların sonu gelmediği gibi, 21 kripto ortağı tarafından kontrol edilen bir platform. Bu yüzden tam anlamıyla merkezsiz değil. İsterlerse gizli ve sansür yapabilirler. Hükümetler ve diğer sağlam kaynaklı aktörler, onları etki altına alabilir ya da kendi isteklerine karşı ve platformu kullanan kişilerin refah ve güvenliğine karşı hareket etmeye zorlayabilir.

Kripto alanındaki pek çok kişinin sıcak bir şekilde öngördüğü Ethereum 2.0, Lubin’in çok fazla potansiyel gördüğü ve aynı zamanda daha önce görülmemiş bir performans seviyesini müjdeliyor:

Ethereum 2.0, Polkadot ve Dfinity benzer mimarilere ve yeteneklere sahipler ve en yakın zamanda Serenity’de (Ethereum 2.0) bu yeni nesil mimariden çok daha önce tamamen işlevsel ve kullanımda olmalarına rağmen, aynı zamanlarda çıkacaklar. Bir platform inşa etmek ve kurmak çok fazla çalışma gerektiriyor. Ancak bir çalışma platformu başlatmak da çok büyük bir çaba… Bir ekosistemi inşa etmek için çok fazla çalışma ve ağ etkisi gerekiyor. Tamamlanınca, Ethereum’un ekosistemi diğer ikisinden daha büyük olacak ve ikinci tabakada ayrıca güçlü bir ölçeklenebilirliğe sahip olacak.

investinblockchain

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin