Çocuklara Bitcoin ve madenciliği anlatan yeni bir kart oyunu çıktı
Çocuklara Bitcoin ve madenciliği anlatan yeni bir kart oyunu çıktı

Medici Ventures Başkanı Jonathan Johnson: “Blockchain’in kitlesel benimsenmesinin önünde 3 engel bulunuyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain teknolojisi, 10 yıla yakın bir süredir varlığını sürdürüyor. Ancak benimsenme seviyeleri hala düşük. Extock.com’un eski başkanı ve yönetim kurulu üyesi Jonathan Johnson, bu konuda kendi perspektifini paylaşıyor.

Medici Ventures Başkanı Jonathan Johnson: “Overstock Blockchain’in uzun vadeli potansiyelini fark etmekte zorlandı.”

Gizemli Satoshi Nakamoto tarafından yayınlanan Bitcoin white paper’ın üzerinden 10 yıl geçti. İlk protokol sürümü 2009 yılının Ocak ayında yayınlandı. Ancak, hala kitlesel kabulünden çok uzaktayız. Overstock.com, bir ödeme yöntemi olarak Bitcoin’i en erken uygulayan büyük şirketlerden biri.

Overstock eski başkan ve yönetim kurulu üyesi ve şu anda Medici Ventures başkanı Jonathan Johnson, teknolojiyi benimseme kararının önemli bir parçasıydı. Techcrunch’ta yayımlanan bir makalede Johnson, bloğun tam bir potansiyeli olan teknolojinin gerçekleştirilmesinden önce kendisine hitap edilmesi gereken üç zorluğu dile getirdi.

Johnson’a göre, Overstock Blockchain’in uzun vadeli potansiyelini fark etmekte zorlandı. Firma ayrıca, daha geniş çapta benimsenme için, yeni teknolojiye geçişin sadece mali değil, aynı zamanda beşeri sermayeye de ihtiyaç duyduğunu fark etti.

Bu boşluğu doldurmak için, Overstock bir girişim sermayesi olan Blockchain inkübatörü Medici Ventures’ı kurdu. Firma, sermaye piyasaları, para aktarımı ve bankacılık, oylama, tedarik zinciri, mülk ve özerklik kimliği de dahil olmak üzere yeni sektördeki girişimleri destekledi.

Kitlesel benimsenmenin önündeki engeller

Johnson’ın görüşüne göre, Blockchain teknolojisinin daha geniş bir etkiye sahip olmasını engelleyen üç zorluk şu şekilde:

  • İyi Blockchain geliştiricilerinin eksikliği: Johnson’a göre, bilgisayar ve teknolojiye daha bağımlı hale geldikçe yazılım mühendislerine olan talep büyüyor. Blockchain yeni bir teknoloji olduğundan, yetenekli geliştiricileri bulmak zor.

Johnson, Medici Ventures’ın farklı sektörlerden katılımcıları içeren düzenli eğitim programları yaptığını söylüyor. Bu yaklaşım bilginin paylaşılmasına ve gerekli insan sermayesinin inşasına yardımcı oluyor.

  • Düzenleyicilerin tutumu: Johnson, yasa koyucuların Blockchain teknolojisinden ve faydalarından haberdar olmalarına inanmanın benimsenmesi için iyi bir şey olduğuna inanıyor. Ancak aynı zamanda, herhangi bir yeni teknolojiyi düzenlemek için kullanılan yöntem, yeniliği bastırıyor.

ABD merkezli ICO’larda SEC tarafından yapılan baskının örneğini veriyor. Düzenleyici, tokenlerin çoğunun menkul kıymet olduğuna ve geçerli yasalara uygun olduğuna inanıyor. Johnson, internetin güçlü bir değişim aracı haline gelmesinin nedeninin, düzenlemenin üzerinde baskı olmamasından kaynaklandığını belirtiyor.

  • Kritik kitle elde etmek: Blockchain teknolojisinin daha geniş çapta benimsenmesi için, cüzdanların ve kripto paraların gerçek dünyadaki kullanımı şart. Ancak, bunun gerçekleşmesi için kripto parayı kabul eden alışveriş merkezlerinin ve işletmelerin sayısının artması gerekiyor.

Blockchain “ana akım teknolojisi” olma konumunun neresinde?

Şu anda, tavuk ve yumurta durumunda sıkışmış durumdayız ve kriptolara sahip çoğu insan sadece spekülatif yatırımcılardan oluşuyor.

Johnson kritik kitleye ulaşıldığında, üstel büyümenin devam edeceğine inanıyor. ABD’nin Batı Virginia eyaleti gibi denizaşırı vatandaşların uzaktan oy kullanmasını sağlayan benimsenme örneklerini görmekten heyecan duysa da, Blockchain’i “ana akım teknolojisi” olarak ilan etmekten çok uzak olduğumuza inanıyor.

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin