John McAfee vergi kaçırma suçlamasıyla İspanya’da tutuklandı
John McAfee vergi kaçırma suçlamasıyla İspanya’da tutuklandı

John McAfee: “Ayı piyasaları kış gibidir, her zaman arkasından bahar gelir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in değeri düşmeye devam ediyor ve son 24 saatte yüzde 15’in üzerine değer kaybetti. Yine de, John McAfee’ye göre paniğe gerek yok.

John McAfee: “Kışı görkemli bir bahar takip edecek.”

Geçtiğimiz günlerde, kripto piyasası aşağı yönlü bir spiral üzerine oturdu. Bitcoin’in fiyatı, Ekim 2017’den bu yana ilk kez 5.000 ABD dolarının altına düştü ve maalesef düşüş devam ediyor.

Bitcoin (BTC) günlük fiyat grafiği
Bitcoin (BTC) günlük fiyat grafiği

Yazım sırasında, CoinMarketCap’e göre 4.439 dolar değerinde. 24 saat içinde, yüzde 9,66 oranında eridi ve son yedi gün içinde toplamda yüzde 29,51 düştü. Piyasa değeri ise şu an 78 milyar dolar. Kriptoların değeri düşerken, piyasa hacmi şu anda 146.5 milyar dolar seviyesinde.

Kripto piyasasında son durum

Bununla birlikte, yalnızca değer düşüşü yaşayan Bitcoin değil. Ethereum üçüncü sıraya geriledi ve 134 dolar değerinde seyrediyor. Bitcoin’e göre daha çok değer kaybı yaşayan ETH son yedi gün içinde yüzde 35,78 oranında düştü.

Ethereum (ETH) günlük fiyat grafiği
Ethereum (ETH) günlük fiyat grafiği

İkinci sıraya yerleşen XRP ise fırtınayı biraz daha iyi atlatmış görünüyor. 24 saat içinde yalnızca yüzde 6,91 oranında değer kaybetti ve 0,45 dolar olarak fiyatını belirledi.

XRP (XRP) günlük fiyat grafiği
XRP (XRP) günlük fiyat grafiği

Kısa bir süre önce hard fork olan Bitcoin Cash yaşananlardan iyi bir sonuç elde edemedi. Geçtiğimiz 24 saat içinde, yüzde 32,17 oranında düştü ve yedi gün içinde yaklaşık yüzde 53,38 azalarak 243 dolardan işlem görmekte.

Ancak sadece bilinen kripto paralar değil pek konuşulmayan kripto paralar bile kırmızı bir denize dönen pazardan nasibini aldı. Holo, 54. Sıraya geriledi, yedi günde yüzde 42 oranında azaldı. IOST’tun yüzde 51,16 düşüşü 62. sıraya geriledi.

Yine de, tüm bu fırtına kasvetli olmasına rağmen, bir Bitcoin boğası olan John McAfee, topluluğun endişelenmemesini attığı bir tweette şöyle söyledi:

Herkes panikledi. Ama buna gerek yok. Ayı piyasasındayız ve bu durum çok berbat. Ama ben 73 yaşındayım ve bir çok piyasada buna benzer onlarca olay gördüm. Ayı piyası kış gibidir. Her zaman muhteşem bir bahar izler. ‘Rahatlayın’.

Pazar büyümeye devam ediyor

Bu ayı piyasasında şüphesiz çoğu kişi para kaybedecektir. Ancak, geçtiğimiz Aralık ayında fiyatların 2018 sonuna kadar devam edeceğini düşünen pembe gözlüklüler daha çok kaybedecek.

Spekülasyon ve kaçırma korkusu (FOMO) geçen yılın boğa koşusu sırasında belirleyici faktörlerindendi. Uzun vadede sürdürülebilecek bir şey değildi. Açıkçası, fiyatlar yüksek olduğunda, yatırımcılar bir fırsat gördü ve satmaya karar verdiler ve piyasayı şimdi olduğu yere getirdiler.

Büyümenin görülmesi için piyasanın istikrarlı olması ve insanların piyasaya güvenmesi gerekiyor. Kurumsal yatırımcı ilgisinin piyasayı destekleyip desteklemediği ya da piyasaya gireceği anlaşılmıyor, ancak piyasada bir düşüş olduğu için, gemiye tümüyle terk etmemiz gerektiği anlamına gelmiyor.

livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin