Bitmain CEO'su Jihan Wu
Bitmain CEO'su: Bitcoin ödül yarılanması boğa piyasasını getirmeyebilir

Bitmain CEO’su Jihan Wu: “ICO balonu patlamak üzere.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa, SEC’in son ETF reddinden sonra bir darbe daha aldı. Ayrıca, kripto topluluğu arasında, kötü gelişmeleri tahmin eden önemli kripto figürlerinin etkisiyle piyasada kötümserlik hakim oldu. Son zamanlarda, özellikle ICO’ların yatırımcılara vaatlerini karşılayamayan fırsatçı bir yapıya dönüştüğünü ve “istikrarsız bir finansal balon” oluşturduğunu söyleyen Jihan Wu, eleştirilerinde haklı olduğunu ortaya çıkardı.

Jihan Wu kripto paraları eşler arası bir para birimi olarak görüyor

Bitmain’in CEO’su ve Bitcoin Cash (BCH) milyarderi olan Wu, kripto paralara şüpheyle bakmamakta. Daha ziyade, kriptoların geleceğinin, finansal aktörlerin geleneksel ekonomik kurumlarda kullandığı tutarlılık konusunda endişeleri bulunuyor. Hatta Wu, Bitcoin’in olmazsa olmaz bir araç olduğunu düşünüyor. Çünkü kripto paraların gelecek vizyonunu, geleneksel hisse senedi, tahvil ve diğer varlıkların modelini çoğaltacak olan eşler arası bir para birimi olarak görüyor. Bu yüzden kripto ekonomisinin gerçek ekonomide olması gerektiğine de inanıyor.

Wu daha geleneksel bir paradigma ile kriptonun gelecek olduğu iddiasına güveniyor. Bitmain, geleneksel ekonominin gelişimi açısından kripto paraların son derece önemli olduğunu vurguluyor. Bu sebeple şirket, ICO modeline 18 milyar dolar yatırım yaparak yakın zamanda bir IPO (halka arz) planlıyor.

Vitalik Buterin: “Kripto para piyasası patlamaya yakın bir balon.”

Ethereum Blockchain’inin ana geliştiricilerinden biri olan Vitalik Buterin, kripto para piyasasının patlamaya yakın bir balon olduğunu söyledi. Buterin, düşen Coinbase trafiğine analizle yanıt vererek, kripto paraların ekonomik istikrarı yakalamadan önce aşması gereken çok önemli bir engel olduğunu belirtti. Bu sorunu, kripto paraların yaygın olarak kabul edilmeye başlandığı zaman, gereken kullanılabilirlik sorununa çözüm bulmak zorunda olunması olduğunu söyledi.

Bu düşünce, Wu’nun iddialarını destekliyor ve Bitcoin Cash’in eşler arası döviz kurlarında kullanılma olasılığında niçin ayrıcalıklı olduğunu açıklamaya yardımcı oluyor. Finans dünyası, bu yüzden büyük ölçüde sahip olduğu beklentilere uygun olarak kripto parayı yaygın olarak kullanmayı amaçlıyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin