2019'da borsalardan çalınan toplam kripto para miktarı açıklandı.
2019'da borsalardan çalınan toplam kripto para miktarı açıklandı.

Japonya’nın lider Bitcoin borsası hacklendi! 32 milyon dolar kayıp

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’daki en büyük Bitcoin borsası platformlarından biri olan Bitpoint, 12 Temmuz’da saldırıya uğradıklarını duyurduHack saldırısı nedeniyle kaybın, müşteri mevduatından yaklaşık 2,5 milyar yen ve şirketin sahip olduğu yaklaşık 1 milyar yen ile toplam 3,5 milyar yen (yaklaşık 32 milyon dolar) olduğu belirtiliyor.

Japonya’daki dev Bitcoin borsası Bitpoint: “Hasar tazminini planlıyoruz.”

Bitpoint, 12 Temmuz günü sabah saat 6:30’dan itibaren acil bakım yapacağını ve işlem ve ödemeler dahil tüm hizmetlerin aynı gün 10:30’dan askıya alındığını açıkladı. Ana şirket Remix Point Inc. tarafından açıklanan bir basın bültenine göre, şirket şu anda hack saldırısının nedenini araştırıyor ve zararların toplam miktarını belirliyor. Ayrıca, müşteriler tarafından kaybedilen tüm varlıkların zararlarını telafi etmeyi planlıyor.

Borsa 5 farklı kripto para biriminde işlem sunuyor

Alım satım işlemlerini kolaylaştırmak için, Bitpoint bazı kripto para birimlerini sıcak cüzdan olarak yönetir ve bu sefer sıcak cüzdanın yasadışı olarak sızdırıldığını bildirdi. Şirketin sıcak cüzdanla yönettiği beş çeşit kripto para birimi var: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP).

Olayla ilgili olarak Bitpoint, 11 Temmuz günü öğleden sonra saat 10:12’de Ripple transferleri ilgili bir hata saptadı. Bundan sonra, saat 11:39’da, yasadışı Ripple çıkışlarını onayladılar ve soruşturmaya başladılar. Diğer kripto para birimlerinin platformdan çıkışı ertesi gün öğlen saat 2 civarında teyit edildi ve aynı gün saat 6:30’da kripto para biriminin gönderilmesi ve alınması durduruldu.

Bitcoin borsası hack sonrası ne yapıyor?

Hacker’ların yaptığı kripto transfeleri dizisi ile ilgili olarak Bitpoint Japan açıklama yaptı:

Şu anda hasar miktarını ve şirketin konsolide iş sonuçları üzerindeki etkisini gözden geçiriyoruz ve ayrıntılar belirlendiğinde derhal size bilgi vereceğiz.

Bitzarena

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin