trump libra
Trump kripto paraları eleştirdi: Facebok Libra ile bankacılık yapmak istiyorsa...

Trump kripto paraları eleştirdi: Facebok Libra ile bankacılık yapmak istiyorsa…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Başkanı Donald Trump ’ın Bitcoin’i eleştirmesi ana akım başta olmak üzere tüm sektörün gündemine oturdu. Eleştirilerinde Facebook’un kripto parası Libra’yı hedefine alan Trump, Facebook ve kripto para ile uğraşan diğer şirketlerin banka olmak gibi bir niyetleri varsa, öncelikle ABD ve küresel bankacılık düzenlemelerine tabi olmaları gerektiğini söyledi.

Trump, Twitter üzerinden ilettiği eleştirisinde, kripto paraların hayranı olmadığını, onları para olarak görmediğini ve yüksek volatiliteye sahip olduklarını söyledi.

Facebook, geçtiğimiz ay 2020’de küresel kripto parasını hayata geçireceğini bildirmişti. Facebook’un bu projede Mastercard Inc (MA.N), PayPal Holdings Inc (PYPL.O) ve Uber Technologies Inc (UBER.N) gibi devler de dâhil olmak üzere 28 iş ortağı bulunuyor. Oluşturulan bu grupta ise herhangi bir banka yok.

Trump’ın yorumları, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın, milletvekillerine Facebook’un Libra kripto parası hakkında mahremiyet, kara para aklama, tüketicilerin korunması ve finansal istikrar konusundaki endişeleri ele almadıkça ileriye gidemeyeceğini söyledikten bir gün sonra geldi.

Powell, Fed’in projeyi takip etmek için bir çalışma grubu kurduğunu ve birçoğunun da Facebook’un dijital para projesiyle ilgili endişelerini dile getiren diğer ülkelerin merkez bankalarıyla koordineli çalışacaklarını söyledi.

Finansal sistem için riskleri tanımlayan bir düzenleyici kurulu olan ABD Mali İstikrar Gözetim Konseyi’nin de bir inceleme yapması bekleniyor.

Facebook, Beyaz Saray ve Hazine Bakanlığı yorum taleplerine henüz cevap vermedi. Federal Reserve sözcüsü de yorum yapmaktan kaçındı.

reuters

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin