Japonya bu yılın sonunda dijital para denemelerine başlıyor
Japonya bu yılın sonunda dijital para denemelerine başlıyor

Japonya’nın kripto para yasalarındaki değişiklikler bugün yürürlüğe girdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’da bugün birkaç önemli kripto düzenlemesi yürürlüğe girdi. Kripto para saklama hizmeti sağlayıcıları ve kripto para birimi türev işletmeleri yeni düzenlemelerden etkilenecek.

Kripto para borsaları Japon kullanıcılar için hizmet şartlarını değiştirdi

Japonya’da kripto para biriminin düzenleyici çerçevesini değiştiren Ödeme Hizmetleri Yasası (PSA) ile Finansal Araçlar ve Borsa Yasası’nda (FIEA) yapılan değişiklikler bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Değişiklikler ülkenin en büyük finansal düzenleyicisi Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) tarafından önerildi ve 31 Mayıs 2019’da kabul edildi. Şu anda Japonya’da 23 düzenlenmiş kripto borsa var ve tüm düzenlenmemiş borsalar Japon kullanıcıları için koşullarını değiştirdi.

Uluslararası hukuk firması Morrison & Foerster, yürürlüğe giren kuralların FSA’nın Japonya’daki operatörlerin kripto iş faaliyetlerini düzenlemesinde önemli bir değişikliği temsil ettiğini belirtti. Yeni yasalara göre, kripto türevleri işletmelerinin FIEA kapsamında kayıt yaptırması gerekiyor. Ancak kripto velayet hizmeti de sağlayan bir kripto türev işletmesinin bir kripto borsası olarak kaydolması gerekebilir.

BitMEX, Japon vatandaşlarına erişimi yasakladı

Bu haftanın başlarında, kripto borsası BitMEX, Japon kullanıcılarının platforma kaydolmasını yasakladığını açıklamıştı. Borsa ayrıca, platformdaki mevcut Japon kullanıcılarının yeni bir pozisyon açamayacağını veya mevcut bir açık pozisyonu artıracak siparişler veremeyeceğini belirtti. BitMEX, bugünden itibaren yürürlüğe giren yeni kripto düzenlemelerine yanıt olarak böyle bir adım attı. Kripto borsası, Japon kullanıcılarını platformuna geri getirmek için Japon düzenleyici makamlarıyla çalışmaya devam edeceğini de belirtti.

Şu anda, Japonya’nın FSA onaylı 23 kripto borsası var ve düzenlenmemiş borsalar ülkede kapanmaya zorlanıyor. Lisanssız kripto ticaret platformları, yeni düzenlemelere uymak adına Japon kullanıcılarını hariç tutmak için hizmet şartlarını değiştirmek zorunda kalıyor.

Düzenlemelerin Bitcoin fiyatını nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin