MUFG blockchain ödeme ağı
Japon bankacılık devi gelecek yıl Blockchain ödeme ağı oluşturacak

Japonya’nın en büyük bankası Mitsubishi kendi kripto parasını kullanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) çalışanlarına marketlerinde artık kendi kripto para birimini kullanabileceğini duyurdu. Ayrıca Japonya’nın en büyük bankası Mitsubishi çıkardığı kripto paraya MUFG Coin adını verdi.

Japonya’nın en büyük bankası MUFG Coin’i Mayıs ayında çıkardı

Banka’nın Blockchain teknolojisinde yaptığı bir deney olarak, MUFG kripto parasını Mayıs ayında çıkardı. Kullanıcılar uygulamayı indirip, fiat paralarını MUFG tokenine aktarabiliyorlar. Bu, kriptoyu kendi marketlerinde kabul eden ilk iş yeri olacak ve şirket merkezinde bulunan markette sadece çalışanlar kripto parayla alışveriş yapabilecek.

MUFG tokeni Japon Yeni’ne bağlı, ayrıca Stablecoin olan  MUFG tokeni her zaman bir Japon Yeni’ne eşit olacak. Bu, Japon parasına aşina olan herkes için değişimi kolaylaştırır. MUFG bu token hakkında iyimser ve çeşitli finansal işlemlerin kolaylaştırılması için kullanılabileceğini umuyor. Şirket tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Muhtemelen bu paranın büyük ölçekli ticari potansiyeli olabileceği gibi, küçük ölçekli perakende banka müşterilerine de hizmet verebilir. Kripto paranın dışında MUFG, fazla mesai saatlerini azaltan ve sağlıklı bir yaşam tarzı uygulayan çalışanlar için başka bir isimsiz dijital para ödülü programını da test ediyor.

Bitcoin.com

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin