Crypto facilities otomatik yuvarlama özelliğini kullanacak
Crypto facilities otomatik yuvarlama özelliğini kullanacak

Sıcak Gelişme: Crypto Facilities 5 büyük kripto para için vadeli işlemleri başlattı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

“Perpetual futures” olarak adlandırılan sözleşmeler, FCA tarafından düzenlenen bir kripto borsa platformu olan Crypto Facilities tarafından başlatıldı.

Crypto Facilities otomatik yuvarlama özelliğini kullanacak

Sözleşme eşleştirmeleri arasında Bitcoin (BTC)/USD, Ethereum (ETH)/USD, Ripple XRP/USD, Bitcoin Cash (BCH)/USD ve Litecoin (LTC)/USD çiftleri bulunuyor.

Vadeli bir kontratın Perpetual (kalıcı) olması biraz karşılıklı sezgisel gibi görünüyor. Bu yüzden tam olarak nasıl çalışıyor belli değil. Bir vadeli işlem sözleşmesi, iki taraf arasında belirli bir varlığın satılacağı ya da satın alınabileceği bir miktar, fiyat ve zaman belirleyen bir yasal anlaşmadır. Başka bir deyişle, bir varlığın gelecekteki fiyatına dair bahis oynamaktır.

Vadeli işlem sözleşmesi başlatmak için tek engel CFTC

Tersine, kalıcı bir vadeli işlem sözleşmesi kapsamında, vade unsuru bulunmamakta, bunun yerine, bu sözleşmeler, her iki saatte bir sözleşme imzalayan ve sözleşmeyi yenileyen bir otomatik yuvarlama özelliğini kullanmakta. Bu özellik, spot değerini endekse sabitlemek için fon uyguluyor. Daha önce de bildirdiğimiz vadeli işlemler için uğraşan başka bir borsa CBOE, vadeli işlem sözleşmesi başlatmak için tek engelin ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından resmi yaptırım olduğunu belirtiyor.  CBOE, 2019’da onaylanmasını beklediği vadeli işlemleri için o zamana kadar bekleyecek.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin