featured
Japon milletvekilinin kripto dostu düzenlemeler önerisi

Japonya’dan kripto dostu düzenlemeler geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’daki milletvekilleri, Japonya‘daki kripto para birimi sektörü üzerinde önemli bir etkisi olabilecek düzenlemeleri araştırıyor. Eğer Japonya’da önerilen kripto dostu düzenlemeler yasalaşırsa bu kripto sektörü için önemli bir gelişme olacak.

Japon milletvekilinin kripto dostu düzenlemeler önerisi

Nippon Ishin siyasi partisinin temsilcisi olan Japon hukukçu Tekeshi Fujimaki, kripto paranın topluma yayılmasının yaygınlaştırılmasına yardımcı olmak için dört değişiklik önerdi. Dört teklif aşağıdaki gibidir:

  1. Geçerli maksimum %55 oranı yerine kripto para birimi kazançlar için %20’lik ayrı bir vergi oranı. Bu kripto paraların hisse senedi ve yatırım fonları ile muamele ve vergilendirme yolunda daha fazla yatırım yapmasını sağlayacak.
  2. Sistemi daha adil hale getirmek için kripto para işleminde ileriye dönük zararların gerçekleşmesini sağlayın. Bu gerçekten çok güçlü bir kural ve kripto paraları geleneksel yatırımlara daha benzer hale getirir.
  3. Kripto para birimleri arasındaki alım satım vergisini kaldırınız: Şu an için, kripto para ticaretinde bulunursanız ve bunun üzerinde bir kazanç elde ederseniz vergi ödemeniz gerekir. Teklif, sadece fiat ödendiğinde ödediğiniz vergiyi kaldıracak. Bu, Japonya’daki kripto para birimi yatırımcıları ve tüm ticaret sektörü için bir bütün olarak büyük bir patlama oluşturacak.
  4. Kripto para birimlerinde küçük ödemeler ilgili vergilerin kaldırılması: Bir restorandaki öğle yemeği için ödeme yapmak gibi günlük yaşam aktiviteleri için kripto para kullanarak ödeme yaptığınızda bu özellikle önemli. Bu, benimsenme ve insanları kripto paralarını harcamaya teşvik etme açısından muazzam olurdu. Şu anda Japonya’da, kripto paralar ile bir kez ürün satın aldığınızda, kripto vergisi için bir kez ve yine satış vergisi için ikinci kez vergi ödemeniz gerekir.

FSA

Adil olmayan bir vergi rejimi son bulabilir

Bu, Fuji’nin Japonya parlamentosunda kripto dostu düzenlemeler önerdiği ilk zaman değil. Önceki önerisi, göz ardı edildi. Ancak, bu kez düzenleme önerilerinin göz ardı edilmemesini umuyoruz. Ancak imzalı bir yasa tasarısı haline girinceye kadar, bu sadece bir öneri. Bu değişiklikler yürürlüğe girene kadar Japonya’daki kripto para meraklıları gerçekte adil olmayan bir vergi rejimine maruz kalmaya devam edecek.

Japonya’daki ICO düzenlemeleri

Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) Japonya’da ICO’lar için güncel düzenlemeleri başlatmak için çalışıyor. FSA, ICO çalışma gruplarını, hileli teklifleri ortadan kaldırmak için oluşturdu. Tamamen yeni kurallar oluşturmak yerine FSA, mevcut iki kanunun uygulanmasını genişletmek istiyor. Birinci ödeme hizmetleri yasası ve ikincisi ise finansal araçlar ve takas hareketi yasası.

japon kripto borsalari

Özellikle finansal araçlar ve kambiyo işlemleri, Japonya’da menkul kıymetler için düzenleyici bir çerçeve sunuyor. Yönetmeliklerin yeni kapsamı, açıklamanın yapılması, ICO‘ların mali sağlık taramasının yapılması ve tokenler için dağıtım kanallarının düzenlenmesinin yanı sıra yatırımcıların belirli bir ICO’ya taahhüt edebileceği para miktarını sınırlamak gibi şeylere olan ihtiyacı da içerecek.

ICO başlatmak isteyen herkes artık FSA’ya kayıtlı olacak

Japonya’da bir ICO başlatmak isteyen herkes artık FSA’ya kayıtlı olacak. Esasen FSA, ICO’ların yaşamasını izin vermek istiyor, ancak yatırımcıların bir ICO’nun doğruluğunu daha iyi anlamalarına yardımcı olmak istiyor. Bu düzenlemeler Japonya’daki yatırımcılara sunulan yüksek kaliteli ve meşru tekliflerin sayısını artıracak.

Japonya’daki milletvekilleri, kripto para birimi düzenleme sahnesinin ön saflarında kalmaya devam ediyor gibi görünüyor. Yukarıda tartışılan tüm kurallar yasalaşırsa, bu Japonya’daki kripto sektörünün geleceği için büyük bir gelişme olacak.

Coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin