Japonya'da siyasiler kripto para birimleriyle sınırsız bağış alabilecek.
Japonya'da siyasiler kripto para birimleriyle sınırsız bağış alabilecek.

Japonya’da siyasetçilerin kripto paralarla sınırsız bağış toplamasına izin

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’daki politikacılar artık ilgili makamlara açıklama yapmalarına gerek kalmadan sınırsız kripto para bağışı toplayabilecek.

Ülkenin iç işleri ve iletişim bakanı Sanae Takaichi, birkaç gün önce basın brifinginde yaptığı açıklamada siyasilerin kripto para birimleriyle bağış almasının önünde hiçbir engel kalmadığını duyurdu. Bakan, kripto bağışlarının Siyasi Fonlar Kontrol Kanunu’na girmediğini, bu nedenle ifşa edilmelerine gerek olmadığını ve politikacıların bu tür bağışlar alma konusunda herhangi bir sınırı olmadığını belirtti.

Takaichi:

Kriptografik varlıklar söz konusu düzenlemelerin hiçbirine dahil değildir ve bağışları sınırlanamaz.

Japonya bu izin için ideal bir ülke

Kararı eleştirenler, böyle bir hareketin neden olabileceği potansiyel suistimal (sınırsız siyasi etki, kara para aklama, vb.) ile ilgili endişeleri dile getirirken, kripto endüstrisinin ülkede yoğun bir şekilde düzenlenmiş olduğu ve hem Mali Hizmetler Kurumu hem de pek çok otorite tarafından yönetildiği gerçeğini göz ardı ediyorlar.

Ayrıca Japonlar, neredeyse sıfır suç oranını teşvik eden açık toplum girişimleriyle dünyaya her zaman ilham verdi. Bu nedenle, siyasi kripto bağışlarına sınırlama koymak, topluma veya siyasi sistemin kendisine yönelik büyük bir tehdit oluşturması beklenmiyor. Kripto bağışları da birçok kişi için tercih edilen bir seçenek olabilir ve gelecekteki seçimlerde nasıl çalıştığını görmek, kriptoseverleri şimdiden heyecanlandırıyor.

cryptoiq

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin