Bölgesel düzenleme kararı ile belediye ICO başlatıyor
Bölgesel düzenleme kararı ile belediye ICO başlatıyor

Japonya’da bir belediye ICO başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’da, sürdürülebilir bir bölge yaratmak için fon temin etmek amacıyla bir belediye ICO başlatıyor. Japonya’da bir belediyenin fon toplamak için token satışını kullanması ilk kez olacak. Nishiawakura Köyü, Japonya’nın Honshu adasının güney kesiminde bulunan Okayama Eyaletinde yer alıyor. Vilayet büyük ölçüde kırsal manzaraları, feodal kaleleri ve sanat müzeleriyle ünlü. Yüzde 95’i ormanla kaplı köyün yaklaşık 1.500 nüfusu var. 2000’li yılların başlarında, belediye ülke çapında konsolide edilen düzenlemeye rağmen, ekonomik olarak bağımsız kalmak istedikleri için Mimasaka Şehri ile birleşmeyi reddetti.

Bölgesel düzenleme kararı ile bir belediye ICO başlatıyor

Japonya’daki bir köy, “Japonya’nın yerel yönetimi tarafından bölgesel bir ICO düzenleme kararı” olarak tanımladığı bir ICO başlatma kararı aldı. Nishiawakura’nın yetkilileri konuyla ilgili şunları söyledi:

Gelecekte sürdürülebilir bir bölgenin oluşturulmasını teşvik etmek için, küçük yerel yönetimlerin yeni finansman kaynaklarını güvence altına almak ve ön yatırım yapmak çok önemli. Japonya belediyesi olarak ilk kez bir ICO çıkartacağız. Böylece kripto para birimleri yoluyla bölgenin gelişimine katkıda bulunacağız.

ICO’ya köyün ismi verilecek

Köyün tokenleri Nishiawakura Coin (NAC) olarak anılacak ve Nishiawakura Köyü Token Ekonomi Derneği tarafından piyasaya sürülecek. NAC token sahipleri, yerel girişimlere ilişkin karar alma süreçlerinde aktif rol alabilir ve oy haklarını kullanabilir. Konuya yönelik yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

Japon Kripto Para Borsası Derneği tarafından yönetilen ve finanse edilen düzenleme kurallarına uygun olarak çıkarılacak ICO üzerinde, gözden geçirilmiş fon mutabakat kanunu uyarınca ilerlemeyi planlıyoruz.

Endüstri derneği Nisan ayında kuruldu ve hükumet onaylı 16 kripto borsasından oluşuyor. Geçtiğimiz yıl Japonya’da revize edilen fon mutabakat yasası yürürlüğe girdi ve kriptoyu bir ödeme aracı olarak yasallaştırdı.  Şu anda Japonya’nın ICO’lar için özel bir kanunu bulunmamakla birlikte, düzenleyiciler en kısa zamanda çıkarılacak bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bunun yanı sıra Şubat ayında, Finansal Hizmetler Dairesi (FSA) lisans almadan gelişmeye çalışan kayıtsız bir ICO’yu uyardı.

Bitcoin.com

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin