Japonya’da 16 kripto para borsası bir dernek kuruyor
Japonya’da 16 kripto para borsası bir dernek kuruyor

Japonya’da 16 kripto para borsası bir dernek kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’da 16 kripto para borsası bir dernek kuruyor. Japonya’da 16 devlet onaylı kripto para birimi borsasında oluşan yeni bir dernek tescil edildi. Bu grup öz düzenleme kurallarının oluşturulmasına odaklanacak ve öz düzenleme kurallarına uymayan üyeleri araştırma ve cezalandırma yetkisine sahip olacak.

Japonya’da 16 kripto para borsası Japon kripto birliği oluşturuyor

Yerel medyaya göre, Japon Finansal Hizmetler Dairesi (FSA) tarafından onaylanan 16 kripto para borsası yeni bir şifreleme şirketi kurdu. Yeni kripto birliği olan, Japonya Kripto Para Borsası Derneği’nin geçtiğimiz günlerde genel müdürü seçildi.

Grup, 23 Nisan’da yapılacak bir sonraki Yönetim Kurulu toplantısında “Para Ortakları Başkanı” olarak görev yapmak üzere Taizen Okuyama’yı seçmeyi planlıyor. Dernek bu tarihten itibaren resmi olarak faaliyete geçmiş olacak.

Derneğin kurucu üyeleri, Japonya’da lisanslı olarak faaliyet gösteren 16 kripto para borsası

Haber bülteni, derneğin yeni üyeler için takas kuralları oluşturmayı amaçladığını ve bir örgüt olarak “üye şirketleri soruşturma ve faaliyetlerini sonlandırma yetkisine” sahip olacağını belirtiyor.

Japonya Kripto Para Borsası Derneği’nin kurucu üyeleri Japonya’da faaliyet gösteren ve tamamen lisanslı olan 16 kripto para borsası. Bu kripto borsalarının isimleri şu şekildedir: Bitflyer, Money Partners, Bitbank, Bitpoint, Quoine, SBI Virtual Currencies, Fisco Virtual Currency, Btcbox, Zaif, GMO Coin, Bittrade, Tokyo Bitcoin Exchange (DMM Bitcoin), Bitarg Exchange Tokyo, FTT Corporation, Xtheta Corporation ve Bitocean.

Yeni dernek faaliyete geçince JBA ve JCBA’nın bir üyesi olacak

Japonya’da zaten kripto para alanında faaliyet gösteren iki dernek var: Japonya Blockchain Derneği (JBA) ve Japonya Kripto Para İş Birliği (JCBA). İlk dernek Bitflyer CEO’su Yuzo Kano ve ikinci dernek ise Money Partners Grubu başkanı tarafından yönetiliyor. Yeni dernek faaliyete geçince JBA ve JCBA’nın bir üyesi olacak.

Bazı kripto para borsaları “GDO Coin ve Coincheck” gibi her iki derneğinde üyesi. Yeni derneğin tüm üyeleri FSA onaylı borsalar olsa da, JBA ve JCBA üye kayıtları gözden geçirildiğinde FSA onaylı olmayan Coincheck gibi borsaların da bulunduğu görülüyor.  FSA şu anda yetkili satıcılar için kurallarını güçlendirmekte. Ajansın araştırma grubuna katılan Reitaku Üniversitesi’nden Profesör Masashi Nakajima, kullanıcıların çoğunun Coincheck’in lisanssız olduğunu bilemediklerini belirtiyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin