Artık Bitcoin’leri saklamak için cilt altına çip taktırılıyor
Artık Bitcoin’leri saklamak için cilt altına çip taktırılıyor

Artık Bitcoin’leri saklamak için cilt altına çip taktırılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Artık Bitcoin’leri saklamak için cilt altına çip taktırılıyor. Hollandalı Martijn Wismeijer, konu Bitcoin’i saklamaya gelince çok dikkatli davranıyor. Öyle ki, 2014 yılında şifrelenmiş Bitcoin anahtarlarını saklamak için iki elinin parmak uçlarına  cerrahi bir operasyon sonucunda NFC (yakın alan iletişimi) çipleri taktırmaya karar verdi.

Martijn Wismeijer, korsanlık ve hırsızlık nedeniyle Bitcoin’lerinin büyük bir kısmını kaybetti

Martijn Wismeijer geçmişte kripto paralarını saklama konusunda ciddi başarısızlıklarının olduğunu ve bu nedenle korsanlık ve hırsızlık yüzünden Bitcoin’lerinin büyük bir kısmını kaybettiğini söyledi. Martijn Wismeijer konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Açıkça belirtebilirim ki Bitcoin’lerimin yüzde 80’den fazlasını siber saldırılar, borsa hırsızlıkları ve diğer nedenler sonucunda kaybettim. Bu yüzden 2010 yılında bu çiplere sahip olsaydım muhtemelen şu an çok zengin bir adam olurdum.

“Bitcoin’lerimi deri altımda saklayarak kutsal bir cüzdana sahip olacağıma inanıyorum.”

Martijn Wismeijer, yaşadığı kayıplar sonucunda kripto paralarını cildinin altında saklama fikrini araştırmaya başladığını IBTimes’a yaptığı açıklamada şu sözlerle ifade ediyor:

Kripto paralarımı cildin altında saklama konusunu araştırmaya başladım. Araştırmalarım sonucunda, bu fikri uygulamaya koyma kararı aldım. Çünkü Bitcoin’lerimi deri altımda saklayarak kutsal bir cüzdana sahip olacağıma inanıyorum.

https://twitter.com/twiet/status/532174796487135232

NFC çipleri, 26 şifrelenmiş Bitcoin adres anahtarı için yeterli depolama alanına sahip

Bunu uygulamak isteyen tüm kripto para yatırımcılarına Martijn Wismeijer yöntemi tavsiye ediyor. Ayrıca Martijn Wismeijer bu uygulamada deri altına yerleştirilen 2×12 mm boyutlarındaki cam çiplerin serum taktırılmadan daha az acı hissettirdiğini de ekliyor.

NFC çipleri, her biri 888 bayt veri depolamakta ve bu da 26 şifrelenmiş Bitcoin adres anahtarı için yeterli depolama alanı. Martijn Wismeijer her gün cipslerini alım yapmak için kullandığını söylüyor. Süreç, bir işlem yapmak için anahtarları almak ve şifresini çözmek için akıllı telefonunu kullanarak çipleri taramayı içeriyor. Anahtarlar, bir akıllı telefonla uzaktan kripto para birimleri için yeni anahtarlar ile kaldırılabilir ve değiştirilebilir. Bu şekilde şifreleme, insanların anahtarları okumak için sadece Martijn Wisemeijer’in ellerini taramasını önler.

Artık Bitcoin’leri saklamak için insanlar cilt altına çip taktırmaya başladı

Gündem konusu olması nedeniyle Martijn Wisemeijer, hırsızlar tarafından hedeflenmemesi için büyük miktarlarda fişleri saklamıyor. Ancak bu şekilde dijital para biriktiren tek kişi olmadığını söylüyor.  Martijn Wismeijer, subdermal Bitcoin cüzdanlarını kullanan Prag bölgesinde “en az 50” kişiyi tanıdığını söylüyor.

Bu yöntem her ne kadar acı verici gözükse de, Bitcoin güvenliği önemli bir konu. Verilere göre, şu ana kadar dünyadaki Bitcoin’lerin %23’ü geri dönüşü olmayan bir şekilde kayboldu. Bu olaylar insanları kripto paralara yönelik güvenlik önlemlerini arttırmaya yönlendiriyor. NFC çiplerinin kanser hücrelerini arttırdığına yönelik araştırmalar olsa da gelecekte insanlar kripto paralarını saklamak için Martijn Wismeijer‘inin yöntemini uygulayabilir.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin