Japonya'da siyasiler kripto para birimleriyle sınırsız bağış alabilecek.
Japonya'da siyasiler kripto para birimleriyle sınırsız bağış alabilecek.

Japonya ulusal polis teşkilatı kripto işlemlerini takip etmek için yeni yazılım kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya Ulusal Polis Teşkilatı (NPA), kripto para işlem tarihini takip edebilecek yeni yazılımlar sunmayı planladığını açıkladı. Japonya’nın ulusal kamu yayın kuruluşu NHK, ilgili haberi 30 Ağustos’ta bildirildi.

Ulusal Polis Ajansı, 2019 yılında ülkedeki sanal para işlemlerinin geçmişini izlemek için özel bir yazılım hazırlayacağını bildirdi. Hareket, kripto paraların kötüye kullanımı ve hırsızlıklarının artmasıyla mücadele çabalarının bir parçası olarak geliyor.

Japonya Ulusal Polis Teşkilatı maliyetleri karşılamak için bütçe artışına gidiyor

Yeni yazılımın maliyetini karşılamak için NPA, bütçesini bir sonraki mali yıla ilişkin olarak 35 milyon yen (yaklaşık 315.000 dolar) artırmayı planlıyor.

Yazılım, adı açıklanmayan özel bir şirket tarafından geliştirildi. NHK’ye göre, yazılım bir araştırma için gerekli olan işlem verilerini çıkarabilir. Açık kayıtlardan görselleştirebilir. Kripto borsa işletmecilerinin sanal paraları nasıl kullandığını gösterebilir.

Bu ayın başlarında, Tokyo merkezli güvenlik yazılımı üreticisi Trend Micro, çevrimiçi Bitcoin (BTC) satın alınabilen bir otomatik para çekme makinesinde (ATM) kötü amaçlı yazılımını buldu. 25.000 dolarlık bir fiyatla suçlular, EMV ve yakın alan iletişim yeteneklerine sahip kullanıma hazır bir kartla birlikte BTC ATM kötü amaçlı malware yazılımını satın alabilir. Bu da dolandırıcıların 6,750 ABD dolarına, avroya veya pound değerine kadar BTC eşdeğerini almasına olanak tanır.

Japonya Mali Hizmetler Kurumu sektörde denge istiyor

Geçtiğimiz hafta, Japonya’nın finans düzenleyicisi Mali Hizmetler Kurumu’nun (FSA) komiseri, ajansın kripto para endüstrisinden sektörün uygun yönetmelikler ile gelişmesini istediğini belirtti. Kripto endüstrisini aşırı derecede kısıtlama niyetinde olmadığını da sözlerine ekledi. FSA’nın hedefinin, kripto endüstrisini geliştirmesi ve tüketici koruması ile teknolojik inovasyon arasında bir denge bulması olduğu bildiriliyor.

Bundan önce, FSA, kripto borsa işletmecilerinin yerinde denetimlerinin sonuçlarını açıklayarak, kayıt prosedürlerinin önemli olarak gözden geçirilmesinin gerekli olduğunu belirtti. FSA araştırmacısı, kripto borsalarının bakım ve kontrol sistemlerinin işlem hacimlerinde üstsel büyümeye ayak uyduramadığını tespit etti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin