Japonya merkez bankası dijital para deneylerine başladı
Japonya merkez bankası dijital para deneylerine başladı

Japonya, ulusal dijital para çıkarma yolunda

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın iktidardaki Liberal Demokrat Partisi üyeleri, hükümeti ülkede merkez bankası dijital para birimini çıkarmayı düşünmeye çağırdı.

Japonya yakında CBDC çıkarabilir

Yerel haber kuruluşu Nikkei’nin hazırladığı habere göre Japonya’nın iktidardaki Liberal Demokrat Partisi için politika yapıcılar, hükümetten merkezi bir dijital para basmaya hazırlanmasını isteyen bir teklifte bulundu. Habere göre milletvekilleri teklifi yakında Başbakan Shinzo Abe’ye sunacak.

Daha önce Japonya Merkez Bankası, ülkede merkezi bir dijital para biriminin yayınlanmasını incelemek için bir araştırma ekibi kurduğunu açıkladı. Kanada Bankası, İngiltere Bankası, Avrupa Merkez Bankası, Sveriges Riksbank ve İsviçre Ulusal Bankası dahil olmak üzere beş diğer banka, CBDC’lerle ilgili bilgi ve araştırmaları paylaşmak üzere bir grup olan Uluslararası Yerleşimler Bankası’nın üyeleri olarak dikkat çekiyor.

Çin ulusal dijital para çıkarma yarışını önde götürüyor

Daha önce de belirtildiği gibi, Çin bu yıl ulusal dijital para birimini piyasaya sürmek istiyor. Çin Halk Bankası’nın ulusal dijital para birimini beklenenden daha erken başlatması bekleniyor. Çin’in merkez bankası, geliştirme sürecini tamamlamak için birkaç büyük özel şirketle birlikte çalıştı ve CBDC piyasaya sürülmeden önce gerekli mevzuat üzerinde çalışıyor. Koronavirüs salgını sonrasında banka CBDC çıkarma sürecini durdurmuştu.

coinnounce

Üç ünlü isimden Bitcoin tahminleri: “Koronavirüs BTC’ye yarayacak.”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin