Japonya merkez bankası dijital para deneylerine başladı
Japonya merkez bankası dijital para deneylerine başladı

Japonya şüpheli kripto işlemlerinde artış görüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya kripto para borsaları, 2018 yılının ilk 10 ayında 5 bin 944 şüpheli işlem bildirdi. Perşembe günü Jiji Press’in yayınladığı bir rapora göre, veriler ülkenin Ulusal Denetleme Teşkilatı (NPA) tarafından yayınlandı.

Bu rakamın Nisan-Aralık 2017 dönemi için bildirilen önceki 669 vakanın sayısından yüzde 788 daha yüksek olduğu görülüyor. Denetleme teşkilatı, Japonya’nın Finansal Hizmetler Dairesi (FSA) tarafından Nisan 2017’de yürürlüğe giren bir kanunun yürürlüğe girmesinden sonra keskin bir artış kaydedildiğine inanıyor. Bu kanun kripto para borsalarının kara para aklama (AML) ve müşteri kaydı (know-your-customer – KYC) kurallarından oluşuyor .

NPA yetkilisi The Japan Times’de yayınlanan bir raporda şunları dile getirdi:

Raporlama sisteminin başlamasından bu yana önemli bir süre geçti ve Finansal Hizmetler Dairesi’nin rehberliğinde sektör tarafından kabul edildi.

Japonya FSA şüpheli kripto işlemleri konusunda yoğun çalışmalar yapıyor

Yeni yönetmeliğin ardından yükselen rapor sayısındaki gecikme, yeni raporlama sistemine aşina olan borsalara tebliğ edildi. FSA yasası, borsaların, şüpheli işlemleri, kripto para birimini yasadışı mali faaliyetleri kolaylaştırmak için bir araç olarak kullanan vakaları ihlal etme olasılığına karşılık rapor etmesi gerekliliğini zorunlu kılıyor.

Ani yükselişe rağmen, kripto işlemlerinin yalnızca toplam şüpheli işlemlerin yüzde 1,7’sini oluşturduğuna dikkat çekiliyor. Japonya Times, NPA’nın aynı 10 aylık dönemde, para aklama ve diğer yasadışı finansal işlemlerden şüphelenilen 346.139 rapor aldığını söyledi. Rapor olarak iletilen vakaların çoğu, bankaları ve diğer finansal kurumları içerdiği de dile getiriliyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin