Japonya, kripto endüstrisini düzenliyor
Japonya, kripto endüstrisini düzenliyor

Japonya: Mevcut kanun kapsamında stablecoin’ler kripto para değildir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın en büyük mali düzenleyicisi olan Finansal Hizmetler Dairesi (FSA), stablecoin’lerin mevcut Japonya yasalarına göre nasıl ele alındığını açıkladı. FSA, stablecoin’lerin sanal para olmadıklarını vurgulamanın yanı sıra, düzenleyici, ihraççıları ve bayileri için kayıt şartlarını açıklığa kavuşturdu.

Japonya, kripto endüstrisini düzenliyor

Japonya’nın değiştirilen Fon Uzlaşma Yasası ve geçtiğimiz yıl Nisan ayında yürürlüğe giren değiştirilmiş Ödeme Hizmetleri Yasası, ülkenin kripto endüstrisini düzenliyor. Birincisi, kripto para birimlerini ödeme aracı olarak kullanan ve bunları tüketim vergisinden muaf tutan “sanal para birimleri” tanımlamakta. İkincisi, kripto para borsalarının FSA’ya kayıtlı olmalarını gerektirir. Yaygın olarak stablecoin olarak adlandırılan, kripto para birimlerinin popülaritesindeki artışla birlikte, FSA bu paraların Japon yasalarına göre nasıl tasnif  edildiğini açıkladı:

Prensip olarak, yasal para birimleri tarafından desteklenen stablecoin’ler, Ödeme Hizmetleri Yasasına dayalı olarak ‘sanal para birimleri’ kategorisine girmiyor.

Japon internet devi GMO, 9 Ekim’de, “bir stablecoin çıkarmak için tam ölçekli hazırlıklar başlatacağını” açıkladı. GMO Internet’in yan kuruluşu olan GMO Coin, Japonya’nın 16 kayıtlı kripto para borsalarından birini işletiyor. Ülke ayrıca, FSA’nın çalışmasına izin verdiği üç başka kripto para platformuna da sahip.

Stablecoin çıkaran şirketlerin FSA’ya kayıtlı olması gerekiyor

Ayrıca FSA, stablecoin çıkaran şirketlerin kurumuna kayıt için başvurması gerektiğini ekliyor. FSA’ya göre iki tip ön ödemeli ödeme aracı vardır: Kişinin kendi işi için olanlar ve üçüncü taraf işletmeler için olanlar. Her birinin kendi raporlama ve kayıt gereksinimleri vardır.

News.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin