Stabil coin talebi tavan yaptı: Rezervler ATH gördü
Stabil coin talebi tavan yaptı: Rezervler ATH gördü

Japonya Merkez Bankası başkanı: “Küresel stabil coinler finansal istikrar için risk oluşturuyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda, stabil coinler konusunda endişelerini dile getirdi. Bu endişeleriyle Kuroda, diğer küresel düzenleyicilerin görüşleriyle aynı çizgide olduğunu belli etmiş oldu.

Küresel düzenleyiciler, stabil coin ihracı üzerine polemik oluşturmaya devam ediyor. Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda geçenlerde küresel anlamdaki stabil coinlerin yayılmasının küresel finansal sistem için ciddi sonuçlara yol açabileceğini ve para politikası sisteminin işleyişini etkileyebileceğini belirtti.

Kuroda, konuyla ilgili olarak, küresel stabil coin projesinin “ancak yasal, düzenleyici, gözetim zorlukları ve ilgili risklerin yeterince ele alınmasından sonra” hayata geçirilebileceğini özellikle vurguladı. Aynı fikirler, G7 tarafından yayınlanan finansal istikrar hakkındaki son raporda da yansıtıldı.

Ayrıca, küresel stabil coin ihraççıları, risk yönetimi kapasitelerinin ötesine geçerse, küresel finansal piyasalarda strese neden olabilecekleri düşünülüyor.

Bu arada Kuroda, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Large tarafından yakın zamanda ifade edilen görüşleri yansıtıyor. Para politikasının ve merkez bankasının bankalara geri bildiriminin iletilmesinde dijital euro’nun olası olumsuz etkilerine dikkat çekti.

Farklı bir gelişmede, Rusya Merkez Bankası, Rusya topraklarında ödeme yapmak için kripto para birimlerinin kullanılması konusunda tamamen yasaklama fikrini destekledi.

fxstreet


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin