Bitcoin’in ve kripto paraların kalbinin attığı Japonya’nın bankacılık devinden önemli hamle
Bitcoin’in ve kripto paraların kalbinin attığı Japonya’nın bankacılık devinden önemli hamle

Japonya, kripto para marj ticareti konusundaki kaldıraç oranlarını sınırlamayı düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın Finansal Hizmetler Dairesi (FSA), yerel haber kaynağı Nikkei’ye göre kripto para marj ticareti konusundaki kaldıraç oranlarına bir sınır koymayı düşünüyor. Hareket, yaygın spekülasyon ve volatilite risklerini hafifletmek için tasarlandı.

Kripto para marj ticareti, Japonya’da keskin bir artış gördü

Japonya’nın Finansal Hizmetler Dairesi, kripto para marj ticareti konusundaki kaldıraç oranlarını iki ila dört kat arasında sınırlamayı planlıyor. Bu sektörde büyük bir düzenleyici değişiklik olacak. Çoğu durumda, kripto para borsaları 25 kata kadar kaldıraç sağlardı, bu da hedef kripto değerindeki %4’lük bir düşüşün trader’ın orijinal mevduatını tamamen silebileceği anlamına geliyor.

Marj ticareti Japonya’da keskin bir artış gördü. FSA’nın istatistiklerine göre, 16 lisanslı kripto borsalarından 7’si şimdi marj ticareti yapıyor. Geçtiğimiz yıl, ülkedeki toplam kripto para birimi işlem hacminin yüzde 80’inden fazlası, 543 milyar dolarlık türev alım satım ticaretinden geldi. Bu rakamın yüzde 90’ından fazlası marj işlemcilerine aitti.

Japonya, en kripto para dostu ülkelerden biri

Ülkenin yeni onaylı öz düzenleme kuruluşu olan Japon Kripto Para Borsası Derneği (JVCEA), marj ticareti tavanını, orijinal depozit miktarının dört katına kadar düşürmeyi önerdi. JVCEA başkanı Taizen Okuyama, konuya yönelik şunları söyledi:

Bu sadece geçici bir önlem, %4’lük bir oranın yeterli olduğunu düşünmüyorum.

Ancak ülkedeki bazı kripto para birimi meraklıları, bu hamlenin birçok marjlı yatırımcının daha yüksek kaldıraç sunan denizaşırı borsalara kaymasına neden olabileceğine inanıyorlar. Genel olarak, en kripto para dostu ülkelerden biri olan Japonya, kripto para biriminde kamu güvenini daha katı ve daha makul kural ve düzenlemelerle yeniden kazanmayı ve diğer yargı çevrelerine iyi bir örnek oluşturmayı amaçlıyor.

News.8btc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin