japonya maliye bakanı,coincheck,hack
japonya maliye bakanı,coincheck,hack

Japonya maliye bakanı siber güvenlik konusunda borsaları uyardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya maliye bakanı, Tokyo merkezli kripto para borsası Coincheck’de yaşanan 530 milyon dolarlık hacklenme olayından sonra kripto para borsalarının siber güvenliğinin güçlenmesi konusunda çağrıda bulundu.

Japonya maliye bakanı Taro Aso,salı günü düzenlenen kabine toplantısından sonra gazetecilere verdiği demeçte düzenleyicileri tüketicileri korumak için kripto para borsalarını uygun bir şekilde yakından takip etmek için teşvik ederken yerli kripto para borsa yönetim sistemlerinin güçlendirilmesini talep etti.

Japonya maliye bakanı açıklamalarda bulundu

Haberine göre “Yasadışı şekilde cuma günü gerçekleşen Coincheck olayına oldukça üzüldüm” dedi ve sözlerine devam etti:

Finansal Hizmetler Acenteliği (Japonya finansal düzenleyicisi) kullanıcıları korumak için kripto para borsalarını uygun bir şekilde yakından takibe alarak denetlemelidir. Yenilikçiliğin teşvikiyle kripto para borsası denetlenmesi ve kullanıcıların korunması arasındaki dengeyi uygun bir şekilde bulacağız.

Japonya mali hizmetler bakanı olarak görev yapan Aso, daha önce kripto para birimleri üzerinde aşırı düzenlemeleri eleştirmişti.

Maliye bakanının sözlerinin FSA’nın Pazartesi günü yaptığı denetleyicinin yerinde denetim imkânı da dahil olmak üzere tüm kripto para borsalarının durumlarını soruşturacağını açıkladığı bildirisinin hemen ardından geldi. FSA ayrıca dün Coincheck’e siber güvenlik standartlarını geliştirmesini söylemişti.

Coincheck olayı ders oldu

Daha önce de belirtildiği gibi Coincheck yöneticileri borsada ki fonların sıcak cüzdanlarda sakladıklarını kabul etmişti.Sıcak cüzdanlar yetkisiz erişime açıktır. Soğuk cüzdanlar ise aksine, güvenli ve çevrimdışı şekilde paraları saklar.

Coincheck’in başkanı Koichiro Wada hacklenme olayının sebepleri hakkında ki konuşmasında “Soğuk cüzdanları yönetmek bizim için zordu” demişti.

Coincheck, müşterilerinin kripto para birimlerini saklaması konusunda başarısızlıklarının altını çizerken, 500 milyon NEM tokenini çoklu güvenlik olmadan sıcak bir cüzdanda saklamıştı.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin