featured

Japonya Maliye Bakanı: Bitcoin güvenilir değil

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon Maliye Bakanı Taro Aso, önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in henüz “güvenilir para” olarak kendini kanıtlamadığını iddia etti..

Bakan Taro Aso, genel olarak sanal para birimlerinin Japonya’da yaygın olarak kullanılmadığını da sözlerine ekledi.

Japon bakanın açıklamaları, Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Bitcoin düzenlemelerinin 2018 G20 zirvesinde bir tartışma konusu olmasını istediği konusundaki görüşlerine yanıt olarak geldi.

Le Maire G20 Ülkeleriyle İş Birliği İstemişti

Le Maire, Bitcoin’in spekülasyon riski taşıdığını ve düzenlenmesi gerektiğini söyledi:

“Açıkçası spekülasyon riski var. Bunu göz önünde bulundurmalı ve incelemeliyiz. Bitcoin’i diğer tüm G20 üyeleriyle birlikte düzenleyebiliriz.”

Le Maire’nin görüşlerini yorumlayan Aso, Bitcoin’in bir para birimi olup olmadığı konusunun, “güvenilirliğini” sorgulayarak henüz çözüme kavuşturulmadığını söyledi:

“Para birimi olup olmadığı konusunda kesin bir tanım yok. Bu zor bir sorun. Para birimi olma konusunda henüz güvenilir olduğu kanıtlanmadı, bu yüzden biraz daha izlemeliyiz.”

Japonya’daki Bitcoin ve Diğer Kripto Para Birimlerinin Performansı

Aso, ülkenin Bitcoin ile “birlikte” olduğuna dair yaygın inancına rağmen, Japonya’da yaygın olarak kullanılmadığını ve Japon tüketicilerin hükümet destekli para birimini tercih ettiklerini söyledi.

Eylül ayında yayınlanan bir habere göre ise dünya çapındaki Bitcoin alışverişlerinin % 50’sinden fazlası Japon Yeni (JPY) cinsinden yapılmakta.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin