featured
Almanya Bitcoin

Almanya Bitcoin vadeli işlemlerini başlatmayı düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Alman ticaret dergisi Wirtschaftswoche’nin haberine göre, Deutsche Boerse yöneticileri vadeli işlem sözleşmelerinin Bitcoin ile başlatılması hakkında düşünüyor.. Böylece Dünyanın en büyük vadeli işlem borsaları CME ve CBOE’den sonra Almanya Bitcoin vadeli işlemlerini gündemine aldı. 

Bu karar, Almanya’nın kripto para için vadeli işlem temin eden ilk Avrupa ülkesi olmasını sağlayacak.

Alman ticaret dergisi Wirtschaftswoche’nin çarşamba günkü haberine göre, Deutsche Boerse(Alman Borsası) yöneticileri, vadeli işlem sözleşmelerinin Bitcoin ile başlatılması hakkında düşünüyor.

Borsa Sözcüsünden Önemli Açıklamalar

Deutsche Borse sözcüsü, yayına yaptığı açıklamada:
“Özel yatırımcıların ve kurumsal yatırımcıların yatırımlarını koruyabileceği veya siber para biriminin fiyatlarında düşüş yapabileceği gelecekler üzerinde düşünüyoruz.” dedi.

Bu gerçekleşirse Almanya bu anlamda Avrupa’da bir ilki gerçekleştirecek.
Deutsche Boerse’nin bir sözcüsü ise CNBC’ye, Wirtschaftswoche’nin hikayesini doğrulayamayacaklarını söyledi.
Sözcü konu hakkında:

“Kripto para ve türevlerinin hem avantajlarını hem de ele alınması gereken potansiyel konularını ele alıyoruz. Bir değişim olacağı için ürünleri piyasaya sunmadan önce tüm ihtimallerin hepsine değinmek zorundayız.” dedi.

Wirtschaftswoche, vadeli işlem sözleşmelerinin Deutsche Boerse’nin Eurex işlemleri vasıtasıyla işlem göreceğini söyledi.

Uzmanlar, bu gelişimin kripto para sürecine daha fazla kurumsal para getirme yönünde atılmış önemli bir adım olacağına inanıyorlar.

CNBC

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin