Japon kripto para borsası birliği, henüz bir kural açıklamadı
Japon kripto para borsası birliği, henüz bir kural açıklamadı

Önemli Gelişme: Japonya kripto paraların önünü açıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon Finansal Hizmetler Dairesi (FSA), teknolojik inovasyonu engelleyeceği korkusuyla ülkede kripto para birimleri için daha fazla yasal düzenleme çıkmasının pek olası olmadığını belirtiyor. Ayrıca, Japonya kripto paraların uygun şartlarda gelişmesinin çok önemli olduğunu düşünüyor.

Japonya kripto para borsalarına düzenleme getiren ilk ülke

Japonya, geçtiğimiz yıl kripto para borsalarına düzenleme getiren ilk ülke oldu. O zamandan beri ülke endüstriyi yönetmek için bir dizi ek yönetmelik uygulamaya koydu. Ancak, Ocak ayında 530 milyon dolarlık Coincheck hack olayından sonra FSA, kripto para birimi sektörüne karşı daha sert denetimler yaptı.

Takip eden denetimlerde FSA, birçok kripto para borsasının, kullanıcıları korumak ve kara para aklamayı engellemek için gereken önlemleri almadığını tespit etti. Sonuç olarak bazı borsaların lisansları geçici olarak askıya alındı.

“Kripto para sektörünü aşırı derecede kısıtlamaya niyetimiz yok.”

Japon Finansal Hizmetler Dairesi komiseri Toshihide Endo, ülkenin şu anda tüketicileri korumak ve teknolojik yeniliği teşvik etmek arasında bir denge bulmaya çalıştığını şu sözlerle açıklıyor:

Kripto para sektörünü aşırı derecede kısıtlamaya niyetimiz yok. Uygun düzenlemeler altında sektörün sağlıklı büyümesini görmek istiyoruz.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin