Takuya Hirai sayesinde, kripto para ve Blockchain teknolojisi gelişecek
Takuya Hirai sayesinde, kripto para ve Blockchain teknolojisi gelişecek

Japonya, kripto para ve Blockchain teknolojisi dostu bir bakan atıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya Başbakanı Shinzō Abe, “Bilim, Teknoloji ve Bilişim Bakanı” pozisyonuna kripto para ve Blockchain teknolojisi konusundaki olumlu duruşuyla tanınan bir kişiyi atadı.

Takuya Hirai sayesinde, kripto para ve Blockchain teknolojisi gelişecek

Yerel basına göre Takuya Hirai, Japonya’nın büyük bir kısmı tarafından karşı çıkılan kripto para borsalarının yasallaştırılmasını savunuyor. Ayrıca Liberal Demokrat Parti’nin BT Strateji Özel Komitesi’nin başkanlık görevini üstlenerek Blockchain teknolojisini aktif olarak destekliyor. Hirai ayrıca, 2015 yılında yürürlüğe giren Japonların temel siber güvenlik yasasının hazırlanmasından da sorumlu.

Japonya kripto paralara uzun süredir ev sahipliği yapıyor. Ancak, son zamanlarda yaşanan hack olayları nedeniyle, Japonya potansiyel olarak sektörü kısıtlayacak olan düzenlemeleri yapmaya başladı. Ülke hem müşteriler hem de işletmeler için güvenli ve şeffaf bir ortam sağlamak için daha uygun düzenlemeye ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle Hirai, bu teknolojiye çok şey katacak bir isim.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin