G20 Finansal İstikrar Kurulu: “Stabilcoinler büyük tehditler yaratıyor.”
G20 Finansal İstikrar Kurulu: “Stabilcoinler büyük tehditler yaratıyor.”

Japonya kripto para ile kara para aklama konusunu G20’ye taşıyacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya, G20 ülkelerine gelecek hafta yapılacak olan zirvede, kripto para ile kara para aklama yollarının engellemesi için planlama çağrısında bulunacak.

20 büyük ekonomiden oluşan grubun maliye bakanları ve merkez bankacıları, 19-20 Mart’ta Buenos Aires’te toplanacak. Ve kripto paralar gündemde olacak. Ancak G20 finans liderlerinin belirli küresel kurallar üzerinde mutabakata varmaları ve bunları ortak bir tebliğde dile getirme olasılıklarının düşük gözüküyor. Her ülkenin yaklaşımındaki farklılıklar göz önüne alındığında, konuyla ilgili görüş ayrılıkları olabileceği düşünülüyor.

Yetkililer, tartışmalar, kripto para birimi ticaretinin bankacılık sistemini nasıl etkileyebileceğinden ziyade, kara para aklama ve adım adım korumaya odaklı müzakereler olacağı görüşündeler.

FATF, zirvede kripto para ile kara para aklama yöntemlerine ilişkin bir rapor sunacak

G7 sanayi güçleri tarafından yasadışı finansmana karşı kurulan 37 ülkeden oluşan bir grup olan Paris merkezli Finansal Eylem Görev Gücü (FATF), G20’ye, kripto paranın kara para aklama amacıyla kullanılma yollarına ilişkin bulgularını rapor edecek.

Japon politika yapıcıları, G20 ülkelerinde bu tür adımlara duyulan ihtiyaç konusunda geniş bir fikir birliği olduğunu düşünüyor. Ancak bazı ülkelerin, kara para aklamak için boşluklar bırakan diğer ülkelerden daha gevşek düzenlemelere sahip oldukları konusunda endişe duyuyorlar.

Japonya, kripto para ticaretini denetlemek için ulusal bir sistemi benimseyen ilk ülke oldu.  Buna rağmen  bu yıl çeşitli borsalarda kontroller gerçekleştirmesine rağmen Coincheck borsasındaki 530 milyon dolarlık hırsızlığın önüne geçilemedi.

Fransa ve Almanya’da Bitcoin kripto para piyasası ile ilgili düzenlemeler için ortak teklifler yapacaklarını söyledi. Avrupa Birliği’nin iki önemli ülkesi, kısa vadeli bir stratejinin, kara para aklama ve terörist finansman kurallarına başvurmaya odaklanması, tüketicileri kripto para ticaretine maruz bırakma riskini ve bankaların onları elinde bulundurmasını engellemek olduğunu söyledi.

Japonya, hızlı büyüyen kripto para ve fintech sektörlerinde yenilikleri engellemeden tüketicileri korumak ve yasadışı faaliyetleri önlemek için düzenlemeler getirilmesi görüşünde.

cnbc

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin